Woensdag Windag

 

Deze prijs is op en top zomers, dus hij past he-le-maal in deze week. En ik denk dat iedereen hem wil winnen.

 

Vorige week sprak ik iemand die spontaan over het brillenmerk Polette begon. Een merk dat ik al wel ontdekt had, maar zij wist er veel meer over te vertellen dan ik. Ik vond het tot nu toe al heel leuk en goed betaalbaar; de filosofie achter het merk kende ik nog niet. Zij vertelde me dat ze het hartstikke leuk vond en dat het door een Française, Pauline, en diens man Pierre was opgericht en naar haar was vernoemd.

 

Je koopt bij Polette de prachtigste monturen met geslepen glas op jouw sterkte en je betaalt een heel prettige prijs. Zo kun je nog eens een keer meer dan één bril kopen. Polette is ontstaan doordat de oprichters zich afvroegen hoe het toch kon dat je in Shanghai (waar ze woonden) voor dezelfde brillen van bekende designers veel minder betaalt dan in Europa. Terwijl die dure brillen die je in Nederland en Frankrijk koopt toch ook gewoon in China gemaakt worden.

 

Daarom zijn ze toen hun eigen online-brillenmerk begonnen, waarbij je voor de monturen tussen de vijf en vijftig euro betaalt en voor de glazen tussen de tien en honderd euro. Er zijn showrooms waar je kunt passen en kiezen en bijvoorbeeld je ogen kunt laten opmeten, maar uiteindelijk bestel je online. Superhandig. De showrooms vind je in Utrecht (Steenweg 9) en Amsterdam (Kinkerstraat 288).

En nu mag ik, omdat het zonnebrillen-seizoen is, van dit leuke merk dus zomaar drie zonnebrillen naar keuze (met of zonder sterkte) weggeven. Als je kiest voor een zonnebril op sterkte, moet je natuurlijk wel het ‘recept’ hebben, want dat moet je als je wint natuurlijk kunnen doorgeven. Kijk alvast maar hier om in de stemming te komen. Ik ben heel erg op een witte gevallen.

 

Wil je winnen?

 

Ik denk dat je al weet wat je moet doen. Inderdaad: naar de Facebook-pagina van Franska.nl gaan en daar even uitleggen waarom jij de winnaar moet worden. Over een week wordt de uitslag bekendgemaakt via Facebook. En heb je geen Facebook? Even een mailtje naar winnen@franska.nl

 

Heel veel succes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter