Alsjeblieft!

 

Hoe leuk: zo’n zelf versierd herbariumdoosje mét inhoud. Maak je je gastvrouw vast blij mee.

 

  

 

Al een tijdje verzamel ik deze leuke kleine doosjes van Tony’s Chocolonely paaseitjes. Die komen ooit nog goed van pas, was mijn idee. Et voilà… ziehier DIY herbariumdoosjes om mee te nemen met Pasen voor de gastheer of -vrouw. Voor het hartige type vul je ze met echte kwarteleitjes en chocolade-eitjes geef je aan de zoetekauw.

 

Dit heb je nodig:

  • Een doosje Tony’s Chocolonely paaseitjes
  • Kwarteleitjes (lege eitjes vind je bij Intratuin,
    volle in de goede supermarkt)
  • Lint
  • Een schaar
  • MT-tape
  • Gedroogde (bloem)blaadjes
  • Extra: klaverplantje

 

DIY: Haal de wikkel van het doosje en vul het met chocolade- of kwarteleitjes. Plak met washi tape op het deksel en eventueel aan de binnenkant een leuke combinatie gedroogd blad. Strikje eromheen en klaar!

Lekker een beetje knutselen
met de paasdagen

PS: Mijn oma heeft haar hele leven vanaf haar tienerjaren bloemen gedroogd, tuindagboeken bijgehouden en herbaria gemaakt. Na haar dood vorig jaar heb ik deze gekregen. De droogbloemen en bladeren in deze foto’s komen dus uit haar collectie. Het was telkens weer een leuke verrassing om te zien wat er tussen de velletjes papier tevoorschijn kwam.

Begin ook met drogen en maak zo een creatieve voorraad aan! Zo doe je dat.

Ben benieuwd wat voor paascadeautjes jullie geven! Post er een foto van op instagram met #Pasenmetflowerstories, wie weet wordt jouw paascadeautje gerepost in mijn feed @willemijnflowerstories.

 

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Portret: Juliette van Eijsden.