Goh, wat droog!

 

Willemijn: Bij Mr Studio in Londen kunnen ze het geweldig: bloemen drogen. Ze maken er mooie spreuken voor aan de muur, fleurige kaarten en bijzondere cadeaus van. Wil je het zelf proberen? Dit is hun stappenplan.

 

 

Stap 1: Verzamel uit de tuin of de natuur mooie bloemen, takjes en blaadjes. Houd hierbij in gedachten dat de natuur zo min mogelijk hinder ondervindt van jouw creaties.

 

Stap 2: Pers ze zo snel mogelijk. Plaats een stuk vloeipapier op een krant. Plaats hierop de bloemen, zonder dat ze elkaar overlappen.

 

Stap 3: Leg hier overheen voorzichtig weer een vel vloeipapier en hierop weer een krant. Herhaal dit als je meerdere vellen vloeipapier met bloemen hebt.

 

Stap 4: Leg hierna voorzichtig de hele stapel op een groot boek en leg hier bovenop ook een zwaar boek. Doe deze stapel in een plastic zak met een zakje silicagel (een droogmiddel), zodat de zak een stabiele luchtatmosfeer krijgt.

 

Stap 5: Laat dit zo een week zo. Wees geduldig. Kijk er niet stiekem naar, anders heb je kans dat de boel verschuift. Na een week kun je checken of het goed is. Is het nog te vochtig, doe er dan een nieuw zakje droogmiddel bij.

 

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen.

Bron: Mr Studio London