Dit zijn sterrenbeelden met het hoogste EQ

 

Als je mij vraagt welke sterrenbeelden het hoogste emotionele IQ hebben (EQ dus), zou ik mijn kwartjes inzetten op de Schorpioen, de Kreeft en de Leeuw.

 

Ik ga eens even onderzoeken of dat klopt, want denkpositief.com heeft daar een interessant stuk over geschreven.

 

1.   Kreeft

Bingo dus, dat vind ik altijd intense mensen. Houden van huiselijk, geven heel veel liefde. Ook vinden ze het moeilijk om weer normaal te doen na intense emoties zoals bijvoorbeeld na een ruzie. Dat herken ik overigens van mijn Tweelingen-dochter, maar wie weet is haar ascendant wel Kreeft. We gaan door.

 

2.   Tweelingen

Nou, wat zeg ik je: Tweelingen is dus ook een intens ‘voeler’. Ze blijven altijd trouw aan hun gevoelens, ze kunnen niet doen alsof. Als ze niet blij zijn, kunnen ze niet faken. Dit herken ik zó bij mijn dochter. Ze zijn niet bang voor confrontatie, een mooie eigenschap die natuurlijk niet altijd aangenaam is, maar eerlijk is het wel.

 

3.   Leeuw

De Leeuw heeft niet alleen een groot ego en ziet en hoort zichzelf graag, maar is ook emotioneel intelligent. Die emotionele intelligentie zetten ze in om hun eigen positie veilig te stellen. En als ze om je geven, zijn Leeuwen bijzonder lief, zorgzaam en teder.

 

4.   Maagd

Ze zijn niet alleen heel keurig en georganiseerd (waardoor je zou kunnen denken dat ze ook de gordel stevig om hun emoties hebben gebonden), ze hebben ook een heel rijk emotioneel leven en een hoge emotionele intelligentie. Dat is ook uitlegbaar. De Maagd wil alles begrijpen en analyseren en daar heeft ze die emotionele intelligentie dan weer voor nodig.

 

5.   Weegschaal

De Weegschaal kijkt en analyseert, ze hebben de ander en de situatie snel doorzien. Hij is voorzichtig en afwachtend en niet impulsief. Daardoor neemt hij de tijd om de ander te doorgronden,  wat weer getuigt van een hoge emotionele intelligentie.

 

6.   Vissen

De Vis is je ideale vriendin. Die weet namelijk precies wat je wil horen op welk moment. Hij begrijpt en voelt echt wat jij op een moment doormaakt en dat is waar je ontzettend behoefte aan kan hebben. Voor de Vis zelf is dat wel zwaar, want je plooit je gedrag en humeur heel erg naar anderen en dat kan emotioneel zwaar zijn. Maar tegelijkertijd ook mooi en rijk.

 

Nou, ik sta er niet bij: Steenbok. Ik ga maar in een hoekje liggen wenen. Samen met de Boogschutters, de Watermannen, de Rammen, de Stieren en de Schorpioenen. Dat die laatste er niet bij zit… Het  blijft me verbazen.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach