De schoonzoon files

 

Misschien heb je er zelf ook zo eentje over de vloer…

 

Heb jij het hartstikke gezellig met je eigen meneer, heeft je moeder hele andere gedachten over deze schoonzoon. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

 

De jaloerse schoonzoon

Jij mag nooit onverwacht op de koffie, want dan heeft je dochter geen aandacht voor hem en dat is niet de bedoeling. Gevalletje moeilijk, want hij is toch zooo lief.

 

De onzekere schoonzoon

Je schoonzoon is eigenlijk hartstikke bang voor je en doet daarom enorm zijn best om het jou naar de zin te maken. Tot jij er helemaal de kriebels van krijgt.

 

De hij-lift-mee-op-haar-portemonnee-schoonzoon

Je dochter werkt zich een slag in de rondte, zodat hij haar centjes erdoorheen kan jagen met van die coole-mannen-onder-elkaar-vakanties. Dat die lapzwans misschien zelf ook eens een duit in het zakje kan doen, komt blijkbaar niet bij hem op.

 

De net-zo-oud-als-jij-schoonzoon

Komt je dochter thuis met haar nieuwe vriend, schrik jij je wezenloos. Hij is, net als jij, ook uit de sixties, met grijzend haar en twee volwassen kinderen. Enige voordeel is dat hij ook van jouw muziek houdt en weet wat Doe Maar is. Nee kind, dat is geen vrijwilligersorganisatie…

 

De ik-ben-klusser-schoonzoon

Samen hebben ze hun droomhuis gekocht, dat langzaam in een bouwval verandert. Je dochter staat zich al twee jaar onder de tuinslang in een teil te douchen, omdat je schoonzoon de badkamer al had gesloopt voor hij een plan had voor een nieuwe. Nu weet hij niet meer waar de leidingen lopen.

 

De ik-heb-jou-ook-door-schoonzoon

Lachen en zwaaien, dat is wat je bij deze moet doen. Jullie mogen elkaar totaal niet en dat weten jullie ook van elkaar. Maar je prijst hem de hemel in en hoopt dat ie volgend jaar niet meer aanschuift bij het kerstdiner.

 

De luchtkastelen-schoonzoon

Deze heeft wilde plannen. Wordt mega-rijk, zal in dure auto’s rijden en belooft je dochter het paradijs. Komt natuurlijk allemaal niks van terecht… Dat jouw kleine meid uiteindelijk op zoek gaat naar een nieuwe droomprins verbaast je niks.

 

De flauwe-grappen-schoonzoon

Deze denkt dat ie de leukste thuis is. Heeft altijd het hoogste woord en helaas niet in de gaten dat ie de enige is die om zijn grappen lacht. Jij zucht nog maar eens, hopend dat je dochter op een dag het lachen vergaat en ze met een nieuwe vlam over de vloer komt.

 

De ik-ben-zo-beeldig-schoonzoon

Deze maakt van jouw dochter een fletse muurbloem. Hij is altijd bezig met z’n looks en helemaal het mannetje, maar is eigenlijk een dameskapper

 

De allerliefste schoonzoon

Jammerdebammer dat je dochter deze leuke verloofde heeft ingeruild voor een andere. Jullie hadden samen altijd dikke pret en hij was hartstikke blij met jou als schoonmama. Stiekem hoop je dat de liefde tussen hen ooit weer opbloeit. De nieuwe verkering van je dochter probeer je toch een beetje weg te pesten.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit