Wie kijkt er nu wel naar Wie is de Mol?

 

Het zoveelste seizoen van Wie is de Mol is gaande, maar wie kijkt daar nog naar? Om mij heen ken ik werkelijk niemand die het volgt

 

 

Al jaren is het een kijkcijferkanon van jewelste en ook dit 23e (!) seizoen van Wie is de Mol trekt weer een miljoenenpubliek. Afgelopen zaterdag hield het programma ruim 2,2 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd. Ik was er daar een van, maar ik ken werkelijk niemand die er ook iedere week voor gaat zitten om erachter te komen welke kandidaat de kluit belazert en geld uit de pot probeert te troggelen.

 

Nu moet ik zeggen dat het ene seizoen het andere niet is en ik er dit jaar echt even in moest komen. Van alle kandidaten kende ik alleen topzwemmer Ranomi Kromowidjojo en presentatrice Froukje de Both. De andere deelnemers zaten totaal niet op mijn netvlies. Misschien waren de BN’ers op, had ik gewoon geen idee van de carrières van Sarah Janneh of Nabil Aoulad Ayad, of ben ik gewoon te oud om naar een programma als Spuiten en Slikken te kijken dat door Jurre Geluk wordt gepresenteerd.

 

Nou, dan heb ik best wat gemist, want wat een leuke kandidaten zijn dat allemaal en oooh wat verdenk ik Jurre ervan dat hij dit jaar De Mol is. Maar ik ken niemand die het met mij over zwarte vrijstellingen wil hebben of die juist vindt dat het niet anders kan dan dat ELLE-hoofdredacteur Anke de Jong degene is die de boel zit te saboteren.

 

Waar zitten al die 2,2 miljoen mensen die wel naar Wie is de Mol kijken? Die net als ik genieten van het schimmige spelletje om de ander uit te schakelen. Van de prachtige reis die ze nu door Zuid-Afrika maken en bovenal van de lol die ze tijdens het spel hebben. Ik zou in een volgend seizoen best als kandidaat mee willen doen, dus als ze nog iemand zoeken mogen ze me altijd bellen. Gelukkig is het alweer bijna zaterdagavond, hoog tijd voor een verse aflevering van mijn verslaving.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit