Weet je het nog?

 

Een heel goede morgen.

 

Ik meen dat het een dinsdag was. Rond de klok van half drie. Ik werkte bij RTL Boulevard en iemand kwam de redactie oprennen. Een vliegtuig. In een Twin Tower. Daarna kropen we bij elkaar voor de tv. Zagen we nou een herhaling? Maar nee, die toren was al aan het afbrokkelen. We keken elkaar aan. Het was er nog een. Het regende sms’jes. Of je het al wist en waar je was, dat werk. Ik weet nog dat ik temidden van dat sidderen en diep ademhalen en m’n mond proberen te sluiten een berichtje kreeg. Van een vriend. Ik opende het bericht en dacht dat ik de inhoud ervan wel kon voorspellen: torens, Twin Towers, ellende. Maar het was een bericht van heel andere aard. Zijn dochter was, precies op dat moment, op de wereld gekomen. Al zien wij elkaar niet meer (niets ernstigs, gewoon verwaterd), haar verjaardag zal ik nooit vergeten. Gefeliciteerd bijzonder meisje, je bent twintig vandaag.

 

Liefs,

 

May

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach