De 8 hotspots op Bonaire die je wil afvinken

 

Een bijkomend voordeel van dat half Europa oranje is? Dan zoeken we het toch lekker buiten Europa.

 

En tsja, thanks corona: de vliegtickets zijn nu ook heel betaalbaar naar de verdere bestemmingen. Resultaat: overal om me heen vliegen mensen richting de Nederlandse Antillen. Snap ik wel. Mooi-weer-garantie (ook nog later in het jaar en mijn vingers jeuken om dat à la minute te gaan boeken), helderblauw water, mooie stranden, cocktailtje erbij en niets meer aan doen.

 

Gelukkig krijg ik alle foto’s met liefde doorgestuurd (ze worden met iets minder liefde beantwoord want op het moment van schrijven regent het gewoon weer pijpenstelen hier), en daarom heb ik voor mezelf een beslissing gemaakt. Ik ga ook naar Bonaire. En als ik daar ben, ga ik al deze plekken afstrepen van m’n to visit-list.

 

1. Ocean Oasis Beach Club
Naar de hotspot op Bonaire hierboven ga je heen voor de gezelligheid, borrels en/of als je met een grote groep bent. Maar als je echt wil bijkomen in ultieme rust (en luxe), dan is dit the place to be. Als ik denk aan tropische stranden, witte stranden en blauwe zee zie ik oprecht dit soort beachclubs voor me. Ultiem vakantiegevoel.

 

2. La Cantina
Tijd voor… TAPAS. Ja joh, kan gewoon allemaal op Bonaire. De meest verse vis uiteraard, maar ze hebben ook een superleuke brewery naast het restaurant. Bonaire heeft een druk gebied, zit dit er middenin. Dus gezelligheid is gegarandeerd.

 

3. Bamboo Bali Bonaire
Bali zit helaas voor de rest van dit jaar voor ons op slot,  maar op Bonaire vind je ook een stukje Bali en dat klinkt misschien als een flinke omweg, maar het is momenteel het dichtstbij wat we kunnen komen. En ja, ik hou gewoon echt van die Balinese sfeer. Dus ga hier slapen, eten, boek een massage en ontdek Bonaire vanuit hier. En boek een bedje op het strand.

 

4. Jibe City
Dé plek om te surfen (of het te leren) op Bonaire. Als je dat niet aandurft, kun je ook sup- of yogalessen doen op het strand. Hoe dan ook is dit de verzamelplek van het eiland, organiseren ze vaak barbecues en is het dus eigenlijk één en al gezelligheid. Ook als je het nog niet eens twee seconden volhoudt op zo’n plank.

 

5. Brass Boer Bonaire
Vooralsnog is deze spot op Bonaire alleen op vrijdag en zaterdag geopend, maar hou even de site in de gaten — want hopelijk gaan die tijden natuurlijk uitgebreid worden (zeker als we massaal naar dit eiland gaan). En ja, je wil hier echt heen. Het is het Antilliaanse zusje van De Librije. Stel je even voor: dat soort prachtige gerechten in een tropische setting. Ehm, yes please?

 

6. Windsock The Beach
Hierbij een tip van een lezeres: dit is eentje die niet mocht missen in dit lijstje. En een kijkje op de site bevestigt dat inderdaad. Hier wil ik best vertoeven wanneer ik met m’n billen op Bonaire zit. Die appartementen zien er zó relaxt uit, maar het restaurant (inclusief strandbedjes) is ook een echte aanrader.

 

7. Little Havana
Gezellige bar waar vaak artiesten optreden. En dan niet van de categorie Davina Michelle, maar locals en het gaat sowieso goed los. Die optredens liggen nu — logisch — wat stil, maar ’s avonds is er in Bonaire niet bijzonder veel drukte te vinden behalve hier. Dus wat dat betreft is deze spot ook nu een aanrader.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer