Weer niks om aan te trekken
 

Stond ik vanmorgen voor mijn bomvolle kledingkast, had ik weer eens geen idee wat ik aan moest trekken.

 

Inmiddels ben ik van middelbare (getver, wat een stom woord) leeftijd en als de dood voor het Van-achteren-lyceum-van-voren-museum-syndroom. Dus soms sta ik maar een beetje voor mijn kledingkast te dralen om vervolgens weer hetzelfde outfitje aan te trekken.
 

Ze kunnen me hier op de redactie uittekenen in een Bretonse streepjestrui. Er liggen er dertien in allerlei varianten in mijn kast. Dus je begrijpt het al… ik ben een beetje de weg kwijt. Wat moet ik aan vandaag?

 
Een kast vol en niks om aan te trekken. Volgens mij heeft bijna iedere vrouw hier weleens last van. Ik heb een paar supertips voor je opgeduikeld en sinds ik die toepas ben ik ’s morgens opeens een stuk sneller klaar met aankleden.

 

Alweer niks om aan te trekken?

Dat komt omdat je negen van de tien keer hetzelfde koopt. Jawel, in mijn geval dus weer zo’n streepje. Koop voor de gein eens een bloemetje of ruitje. Moet je zien wat een verschil dat maakt.
 

Trek je het nooit aan, geef het dan weg

Leek die ene jurk in de winkel nog zo leuk, zit ie thuis voor geen meter. Hij hangt maar een beetje te verpieteren in je kast. Organiseer eens een kledingruilfeestje. Wedden dat jouw miskoop bij je vriendin wel te gek staat?
 

There is nothing that a good bra can’t fix.

Een goede bh lost alle problemen op. Als de dames op de juiste plaats zitten in een passende bh, zit alles veel lekkerder en ziet je kleding er meteen heel anders uit. En je lijkt ook meteen twee maten slanker. Zomaar cadeau!
 

Het succesnummer.

Staat goed, zit lekker. Heb je een combi die lekker zit en die je altijd complimenten oplevert? Dat wordt je vaste-prik-outfit. Hoef je dus niet bij na te denken. Aantrekken en succes verzekerd! 

Probeer eens een andere kleur.

Zul je zien dat mensen zeggen: ‘Wat zie jij er goed uit!’ in plaats van ‘Heb je een nieuwe bloes?’
 

Beste tip ever: koop de juiste maat.

Je lijkt er stukken slanker door en het zit veel lekkerder. En 42 is maar een getal. De wereldvrede hangt er niet vanaf.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit