Zo! Ik ben klaar voor de kerst. Ja, nu al.

Laat ik nou door al dat geklets over ‘we kunnen geen kerst vieren’ voor het eerst van m’n leven zo lang van tevoren aan kerst denken…

 

O nee. Vette onzin. Zevenendertig jaar lang was ik er al veel verder van tevoren mee bezig. Toen er onder mijn hoede nog een papieren tijdschrift gemaakt moest worden. Franska.nl gaat gewoon via het world wide web. Wel zo makkelijk.

 

Maar kerst dus. Nu al. Ook bij ons thuis

 

Normaal ben ik in november druk met het traditionele vrienden-etentje voor m’n verjaardag, in december met het nét zo traditionele vrienden-etentje voor de verjaardag van m’n man (vlak voor kerst) om vervolgens met kerst zelf gevloerd op de bank te hangen en kliekjes te eten. Geen haar op m’n hoofd die in een normaal jaar aan kerst denkt, tot de vrijdag na Sinterklaas, als de boom komt. En dan zag ik nu ineens iets leuks. Daardoor hebben we allebei (nu al!) een kerst-outfit. Nee, geen foute trui. Daar ben ik sowieso nooit aan begonnen, hoe lollig ook. Met mode moet je op tijd zijn, anders is het weg, dus heb ik voor ons allebei een shirt besteld. In de twee kerstkleuren ‘Christmas Tree Green’ en ‘Gryffindor Red’.

 

 

Ze zijn van het nieuwe modelabel Jut & Jul. De naam alleen al, heerlijk toch? De twee gezichten achter het label, Jerrald Justin en Jaimie Van Munster, besloten eind vorig jaar een styling-duo te vormen. Er was al elf jaar geen moment geweest dat ze niet aan elkaars zijde de dag door hadden gebracht, of op de hoogte waren van de activiteiten van de ander, dus het klopt als een bus.

 

“De afgelopen tijd zijn we gaan beseffen dat we eigenlijk te weinig blijk geven van hoezeer we onze vriendschappen waarderen. Van jong tot oud, van moeders en dochters tot aan buren en collega’s, alle verbintenissen in het leven zijn het waard om te vieren”, aldus Jaimie van Munster. ”Daarnaast zegt het letterlijk wat beste vrienden voor elkaar kunnen betekenen. Als de een zich “ordinary” voelt, kan de ander nét het juiste zeggen of doen om je jouw sparkle terug te geven. Zodat je je weer extra-ordinary voelt”, vult Jerrald Justin aan. 

 

 

En nu hebben ze dus hun eigen hoodies, sweaters en T-shirts gemaakt. Allemaal bedrukt met ‘the extra to my ordinary’. Nou, wat is er nou mooier dan dat? Dat wordt dus mijn kerst. Als je ze ook wilt hebben, moet je hier zijn. Een week lang krijg je met de code Franska2020 10% korting.

 

En jongens… even onder vier ogen

 

Geen kerst vieren dit jaar? Pech. Vette pech. Maar wel kerstsfeer in huis toch? Het grootste deel van de tijd dat je mooi versierde boom staat te pronken, geniet je er toch alleen maar zelf van. En dat diner? Dan maar een jaartje niet. Scheelt ook weer een heleboel werk, stress en afwas. Of je maakt wel een diner om alvast te oefenen voor volgend jaar. Hoeven de gasten in 2021 geen aangebrande aardappelgratin, uitgedroogde kalkoen of té gare beef wellington te eten. Het is maar een tip. Always look at the bright side of life. Of zoals m’n Amerikaanse vriend Samir Husni tegenwoordig elk Facebookbericht afsluit: ‘Keep the faith, spread the love and share the hope that this too shall pass.’

 

En daar houd ik me dus maar aan vast.

 

Liefs en een zo mooi mogelijke week gewenst

 

Franska

Door: Franska

Afbeelding van Franska