Gelukkig kunnen we wel veranderen

 

Het is, pardon my French, Kat Uu Tee weer buiten dus een dagje bankhangen it is.

 

Toch weinig andere opties thanks to ‘Roonies en ik vind het al heel wat dat ik me vandaag naar de sportschool ga sleuren. Netflix uitgespeeld, maar geen probleem; ik heb leesvoer voor vandaag. En vandaag is dat eens geen thriller, detective of roman. Nee, vandaag pak ik het boek van Chetanya de Wit erbij.

 

‘We kunnen wel veranderen, gelukkig en geliefd zijn’ is de titel en dat zegt ook eigenlijk meteen goed waar het over gaat. Een zelfhulpboek klinkt altijd zo heftig, en een beetje zweverig, maar ik ben alvast begonnen in deze en het valt me alles mee. Sterker nog; ik acht de kans heel groot dat ik er daadwerkelijk ook wat aan ga hebben.

 

Want ik kan me er erg in herkennen. Zéker in dit jaar, die toch even heel wat anders liep dan gedacht. Voor veel mensen denk ik — voor mij in ieder geval wel — ook een jaar waarin ik veel heb nagedacht over hoe mijn leven nou eigenlijk gaat. Nu we al een aantal maanden thuiswerken merk ik dat ik veel dingen doe — of deed — die me eigenlijk geen goede energie gaven. Mensen, voormalig vriendinnen, waarin ik veel energie stopte en dat niet terugkreeg. Bepaalde patronen die zo in mij zaten, dat ze moeilijk te doorbreken zijn.

 

En daar geeft dit boek je oprecht goede tips voor. Ik denk dat iedereen zich er wel in herkend; of je nou een traumatische ervaring hebt waar je mee worstelt, of dat je zit vastgeroest in je dagelijkse sleur en patronen. Het is een flinke pil, niet schrikken: zo’n 700 bladzijden. Ik ben nog maar bij het begin, maar ik zou zeggen: probeer ‘m eens.

 

 

Auteur: Chetanya de Wit
EAN: 9786150068640
Bestellen: Bol.com

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer