Wat is er aan de hand met Chantal en Graham?

 

BN’ers en buitenlandse talkshow-hosts: niet de beste combinatie?

 

Nikkie de Jager, oftewel NikkieTutorials, was een tijdje geleden te gast bij Ellen Degeneres en dat was niet bepaald een fijne ervaring geweest. Daar deed zij een boekje over open bij De Wereld Draait Door, want bij Matthijs van Nieuwkerk voelde zij zich wél gewenst. Ellen bleek achter de schermen niet zo hartelijk te zijn en hoewel Nikkie het een hele eer had gevonden in haar show te mogen komen, was de algehele ervaring wel een beetje een deceptie geweest.

 

Kan gebeuren natuurlijk. Nu is er weer een BN’er die niet een al te beste ervaring heeft met een buitenlandse talkshow-host. Dit keer was het Chantal Janzen die geen klik had met de Britse Graham Norton van The Graham Norton Show.

 

Maar eh, wat was er dan precies aan de hand? Nou, tijdens de Europese ‘Shine A Light-show’, wat dit jaar een beetje de vervanger moest zijn van het Eurovisie Songfestival, waren de twee aanwezig via een videoverbinding. Graham Norton was virtueel aanwezig namens de BBC (zoals elk jaar), en Chantal verzorgde de presentatie samen met Edsilia Rombley en Jan Smit.

 

En bij de presentatie hoort natuurlijk ook hier en daar een interviewtje. Met Graham Norton dus, via een videobelverbinding die een aantal seconden achterliep. En daar ligt de crux volgens Chantal: die vertraging van een paar seconden maakte het geheel wat… ongemakkelijk. Of zeg maar gerust Ongemakkelijk, met een hoofdletter O. Zelf blijft Chantal er lekker nuchter onder en ze vat het allemaal niet gemeen en negatief op. En Graham Norton? Die kon er maar één ding over zeggen: ‘God, THAT was awkward!’ Duidelijke taal. Kijk zelf maar even naar het filmpje.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer