Wat is dat toch met beroemd­heden die president willen worden?

 

Schoenmaker, blijf bij je leest. Een eeuwenoud gezegde, dat vandaag best toepasselijk is bij celebrity Kanye West.

 

Die verkondigde gisteren op Twitter dat hij een gooi gaat doen naar het presidentschap van de Verenigde Staten. Redelijk last minute, want op 3 november dit jaar wordt de nieuwe president al gekozen. Officieel mag Kanye (of ‘Ye’, zoals hij zichzelf tegenwoordig noemt) zich nog beschikbaar stellen, maar de kans dat hij wint is niet heel groot. Maar goed, dat dachten we ook toen Donald Trump kandidaat was. Ik kijk nergens meer van op.

 

Maar wat is het toch met die beroemdheden die president willen worden? Denken ze dat het een pretbaantje is of zo? Will Smith gaf in 2015 aan dat hij het in 2020 wilde proberen (die belofte is hij vooralsnog niet nagekomen), gevallen kindsterretje Lindsay Lohan verkondigde hetzelfde (maar was zo druk met cocaïne snuiven dat haar politieke carrière nooit echt van de grond kwam) en ook zangeres Katy Perry grapte dat ze het ging proberen.

 

Er was ook een periode dat heel Amerika er voorstander van leek te zijn dat Oprah Winfrey president zou worden. Van alle celebrities denk ik dat zij nog de meeste kans zou maken. Dwayne ‘The Rock’ Johnson wilde zich ook verkiesbaar stellen en stand-up comedian Chris Rock zei hetzelfde.

 

Grappig detail is trouwens dat al deze beroemdheden zeiden in 2020 mee te gaan doen, en Kanye West lijkt nu de enige die zich aan zijn woord houdt. Maar ik zou zeggen: doe geen moeite. Al zou het wel helemaal passen in het jaar 2020. Het jaar dat de wereld (of nou ja, vooral Australië) in de fik stond, een pandemie uitbrak dankzij vleermuizen in China en wellicht het jaar dat Kanye West president wordt? Had me dit vijf jaar geleden verteld en ik had gelachen. Nu kan ik wel janken.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer