Wat doet een snor voor een man en wat vindt de vrouw eigenlijk?

 

 

 

Politicus Thierry Baudet van Forum voor Democratie heeft zijn baard afgeschoren en alleen zijn snor laten staan. Is hij een trendsetter, net als toentertijd acteur Tom Selleck met zijn pornosnor?

 

 

AFGEZIEN VAN ZIJN POLITIEKE KLEUR VONDEN WIJ PERSOONLIJK DE BAARD BETER STAAN BIJ BAUDET. MEER VOLWASSEN. ALLEEN EEN SNOR MAAKT IEMAND ONBETROUWBAAR.

 

Dat vinden niet alleen wij, maar dat is een algemeen bekend psychologisch verschijnsel. Mannen met een snor hebben iets te verbergen. Baudet verbergt in zijn geval echter heel weinig, want deze politicus zegt altijd alles recht voor zijn raap. Misschien is hij de spreekwoordelijke uitzondering.

 
Maar goed, terug naar de snor. Er zijn en waren veel bekende mannen met een snor. Kunstenaar Dali, musicus Frank Zappa, Danny Blind, Ronald Spelbos (met een uitwaaierende snor), acteur Sam Elliot, Chiel Montagne, Freddy Mercury van Queen, Hitler natuurlijk, Guus Hiddink, Van Kooten en De Bie in hun rol als de Tegenpartij politici.

 

IN HET HUIDIGE TIJDSGEWRICHT IS JOHAN DERKSEN UITERAARD EEN STEVIGE VERTEGENWOORDIGER VAN MAN MET SNOR. MAAR EEN MASSALE TERUGKOMST VAN DE SNOR IS NOG NIET ECHT IN ZICHT.

 

 

 

 

Wij zijn geen fan. Om nog even terug te komen op Baudet: hij is zonder baard direct een studentje, we nemen hem veel minder serieus. Qua perceptie dus geen goede keuze wat ons betreft. Tom Selleck, gezegend met een enorme borstel op de lip, was als Magnum, P.I. direct geloofwaardig. De serie werd een enorme hit en menig Amerikaanse man liet prompt de bovenlip begroeien, want Magnum was een ware vrouwenmagneet.

 

Nee, we houden het liever bij een 3 dagen baardje waarin uiteraard de snor gewoon meedoet. Laf misschien – want veel mannen met een volle baard roepen dan: neem een baard of niet.

 

MAAR ALLEEN EEN SNOR IS ALS EEN EI ZONDER ZOUT, EEN SCHILDERIJ ZONDER LIJST OF EEN AUTO ZONDER WIELEN. HET OOGT ALTIJD ONAF EN HET GEEFT DE MAN EEN EXTRA BLOTE BILLEN GEZICHT.

 

Hoe de vrouwen oordelen over mannen met snor is niet geheel duidelijk. Maar goed, dat heb je al snel met onderzoeken. Movember is een jaarlijks terugkerend evenement om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man meer in het algemeen en die actie steunen ook vrouwen heel graag. Maar liefst 64% van de vrouwen vond mannen aantrekkelijker wanneer zij bijvoorbeeld de ‘No Shave November’ hype joinden. De meeste vrouwen vonden het sexy, volwassen, mysterieus en stijlvol – mits het hand in hand gaat met een goede kledingstijl…

 

Ander onderzoek van een Amerikaanse datingsite onder 2.500 vrouwen toonde aan dat hoewel 60% van alle vrouwen gezichtshaar aantrekkelijk vond, slechts 6% procent van de vrouwen het mooi vond wanneer een man alleen een snor had. 43% zag een man met enkel een baard wel zitten, terwijl 50,29% het liefst een man zag met zowel een baard als snor.

 

Fotografie: Wikimedia, Twitter, Instagram, Google

 

Door: Redactie Falder