Wat doen we met pubers in de herfstvakantie?

 

Vandaag begint de herfstvakantie. Wat ga je doen met een puber die lamlendig op de bank ligt? 5 tips waar jij als ouder punten mee scoort.

 

 

 

Toffe film: De Taylor Swift Eras Tour. 

Niet het echte concert, maar een filmregistratie van de bestverkopende artiest du moment. Vanaf vandaag, vrijdag 13 oktober, is ie wereldwijd te zien in de bioscoop. Voor alle Swifties onder ons die geen kaartje voor het echte concert konden bemachtigen is dit toch wel een heel coole pleister op de wond. Superleuk om met je puber naartoe te gaan. Wedden dat je in no time mee zit te zingen? Kaarten kun je bestellen via de websites van Kinepolis en Pathé

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Kinepolis Nederland (@kinepolis_nl)

 

 

Wildspotten bij de Oostvaardersplassen

Die pubers zullen het misschien nooit hardop zeggen maar burlende damherten in het wild zien is echt wel vet cool. De schijngevechten van de verliefde mannetjes om de vrouwtjes zijn fascinerend om te zien. Bovendien heb je een dikke kans dat je ook nog een zeearend spot. Via de website van Staatsbosbeheer kun je nog kaartjes reserveren, maar wees er snel bij want op is op.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Oostvaardersplassen Almere (@oostvaardersplassenalmere)


 

 

Corpus

In Oegstgeest, vlakbij Leiden, zit een van de leukste musea van Nederland. In Corpus loop je als het ware dwars door het menselijk lichaam en krijg je uitleg over wat er gebeurt als je bijvoorbeeld muziek beluistert. Je maakt letterlijk een reis door de mens en dat is dus hartstikke interactief. Ook handig als je puber er op school slecht voor staat voor biologie. Voordat ie het in de gaten heeft weet ie precies hoe het hart of de ogen werken. 

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door CORPUS Nederland (@corpusnederland)

 

 

Dagje influencen

Er gaat geen dag voorbij of een puber maakt een selfie. In de Amsterdamse Wondr experience weten ze niet waar ze moeten kijken. Je loopt hier van het ene decor naar het andere met 15 hypergekleurde interactieve ruimtes waar je de beste TikTokfilmjes van jezelf en je vriendinnen maakt.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door WONDR – Amsterdam’s #1 Experience (@wondr.experience)

 

 

Doloris

In Tilburg is een uitdagend, superspannend, grappig en bizar doolhof gemaakt dat een onvergetelijke indruk achterlaat. Doloris, naast het Centraal Station dus makkelijk bereikbaar, is het grootste kunstdoolhof ter wereld, met meer dan 40 kamers vol mysterieuze objecten en verstopte doorgangen. Al je zintuigen worden uitgedaagd en je moet niet bang uitgevallen zijn. Dus als je puber denkt dat jij hem niet kan verrassen, think again!

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Doloris (@itsmedoloris)

 

 

Geen tijd of zin om op stap te gaan? Supersnelle wifi en een megazak chips doen ook wonderen. Hiermee word je zeker Moeder van het Jaar. 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit