Waarom je Lupin op Netflix wil zien

 

 

Dit vind ik eigenlijk een van de allerleukste Netflix-vondsten: zo eentje die ineens online staat, waar dan heel veel over gesproken wordt en die eigenlijk dus geen enkele PR nodig heeft; dat doen wij als kijkers zelf wel.

 

 

Mond-tot-mondreclame werkt toch het allerbest. En wat ook heel goed werkt, daar ben ik inmiddels wel achter, zijn Netflix Originals. Want zij hebben onze Nederlandstalige series ook behoorlijk opgekrikt: ik noem een Undercover. Dat was dan misschien een samenwerking met een Belgische maatschappij, vanaf het moment dat Netflix zich ermee bemoeide wordt het budget wel even vertienvoudigd en dat is wel te zien.

 

Nou, dat is dus ook het geval bij Lupin. Franstalige serie met Omar Sy in de hoofdrol en misschien ligt het aan mij, maar ik vind alles met hem leuk. Sinds Intouchables kan hij niet meer stuk bij mij. Wat dat betreft al een +1 voor Lupin, maar verder zit deze serie ook écht goed in elkaar. Normaal gesproken ben ik redelijk oppervlakkig wat betreft series die niet Engels of Nederlands zijn, want die kijk ik dan niet, maar deze moest ik wel even een kans geven.

 

Lupin is spannend en verslavend en het enige nadeel is dat ik hem nu alweer uit heb. Omar Sy speelt Assane Diop, waarvan zijn grote inspiratie Arsène Lupin is. Dat zegt ons niet zoveel, of nou ja, mij tenminste niet, maar in Frankrijk is dat een bekende mastermind. Een soort Sherlock Holmes 3.0, één of andere meesterdief.

 

De vader van Assane werd 25 jaar geleden beschuldigd van het stelen van een kostbare ketting en hij komt erachter dat zijn vader eigenlijk onschuldig was. Daardoor is hij vastberaden om de waarheid boven water te krijgen, en daar doet hij daar werkelijk alles voor. Oh ja, en ondertussen heeft-ie ook nog een tienerzoon waar hij voor moet zorgen.

 

Eerlijk: er gebeurt zoveel in deze serie dat vijf afleveringen eigenlijk gewoon te weinig waren. Het is te weinig omdat ik er simpelweg meer wilde. Lang geleden dat ik een serie zo verslavend goed vond. Gelukkig is dat tweede seizoen wel een garantie. Je weet dat de makers er vertrouwen in hebben als ze dat al achter de laatste afleveringen aan plakken. Meer afleveringen komen eraan. EN SNEL EEN BEETJE.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer