Waarom iedereen het over Virgin River heeft

 

Dit weekend heb ik het echt niet normaal vaak op The Gram voorbij zien komen.

 

 

Het leek wel alsof 80 procent van de mensen op mijn Stories druk aan het bingewatchen was. Iedereen was helemaal in z’n hum, want ja: Virgin River seizoen 2 stond online. Nu wil ik nooit een Netflix-hype missen, dus ben ik me er even in gaan verdiepen… Waarom heeft iedereen het ineens over deze serie?

 

 1. Je kan er heerlijk bij wegdromen
  Een vrouw die in haar eentje haar spullen pakt en verhuist naar zo’n idyllisch dorpje (het is opgenomen in Canada). De bergen. De meren. Als je ooit in Canada bent geweest (lucky you) weet je hoe mooi het daar is, maar eerlijk is eerlijk: de show weet het ook goed neer te zetten, ook al doen ze alsof het in noordelijk Californië is. 
 2. Hij is romantisch
  Jack en Melinda, ook daar kun je helemaal bij wegdromen. Het is zo’n liefde waar je meteen al van weet dat ze samen eindigen, maar het voelt niet als een verpestende spoiler. Je wílt juist dat ze samen zijn want dat maakt het kijken nog leuker.
 3. Hij is mierzoet
  En soms is dat helemaal niet erg. Tuurlijk, drama à la Gossip Girl is ook fijn, maar dat past helemaal niet in deze setting. Het lijkt eigenlijk een beetje op een enorm uitgebreide kerstfilm (want dat derde seizoen komt er ook aan) en die wil je toch ook het liefst het hele jaar door kijken?
 4. Hij vraagt niet te veel van je hersenen
  Je kunt deze serie gewoon rustig met een kopje thee op de bank kijken en er gebeurt niets heftigs, niet raars; het kabbelt gewoon een beetje door en voor je het weet ben je vier uur verder. Ik associeer deze show alleen maar met warme dekens, chocola en kaarsjes aan.
 5. Hij zit vol clichés and I’m lovin’ it
  Als je als show zo mierzoet kan zijn, zo niet-verrassend en je verhaallijnen worden nooit spannend of spraakmakend maar alsnog blijven alle mensen kijken, dan doe je het goed. Dus eigenlijk is dit een herhaling van nummer 1: wegdromen to the max. Ik wil nu ook verhuizen naar de bergen. 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer