Move like Jagger

 

Er is waarschijnlijk nooit een slechtere zanger zó succesvol geworden in de muziek als Mick Jagger. Toch is hij de leadzanger van een van de grootste en beste rockbands aller tijden. Hoe dan?

 

Jagger is geen zanger, hij is een rockster
Mick Jagger is een rockgod. Hij hoeft niet goed te kunnen zingen, hij heeft de houding en koelheid van een menselijk leren jasje en het showmanschap van een goedgetrainde Golden Retreaver.

 

Inmiddels is hij 76 jaar oud. Maar hij stuitert nog steeds als een hitsige puber over het podium (nu over het beeldscherm uiteraard, hij zit immers in de risicogroep). Elke Falderaar zou wel met hem willen ruilen. Al is het alleen voor zijn nachtleven. Hij heeft (naar verluidt) zo’n 4.000 bedpartners gehad; waaronder Brigit Bardot, Angelina Jolie en Carla Bruni. Korte rekensom: dat is zo’n 11 jaar aan slapeloze nachten – vind dan nog maar eens de tijd om fulltime topmuziek te maken. Dacht je dat corona hem zou afremmen? Niks daarvan. Mick en de Stones zijn de laatste maand actiever dan ooit.

 

Terwijl vrijwel iedereen thuis melancholisch uit het raam zit te kijken als een gekooide chimpansee, treden The Stones op in benefietshows, en brengen ze nieuwe muziek uit.

 

De gloednieuwe plaat van The Rolling Stones: Living in a Ghost Town
 

 

Het voorlaatste nummer: Doom and Gloom

 

 

Jagger is komende juli ook te zien in de (virtuele) bioscoop:

 

 

Ook de andere Stones hoeven niet bang te zijn voor corona. Als Keith Richards besmet raakt heeft het coronavirus zélf medische aandacht nodig.

 

Niet alleen de Rolling Stones lijken te floreren in zelfisolatie, ook andere oude rockers gaat het goed af. Zo bracht Bob Dylan verleden week zijn tweede nummer in lange tijd uit. Dylan klinkt tegenwoordig alsof hij met elk woord een dikke wolk zware shagrook uitblaast. Maar het past hem! Oordeel zelf:

 

I Contain Multitudes
 

 

 

Door: Redactie Falder