Vraag aan het ministerie: ‘Welke clown heeft dit geschreven?’ 

 

Elke zomer komt het vraagstuk over het kledingvoorschrift op het werk tijdens tropische dagen terug. Maar gaat het ministerie nu niet héél ver?

 

Ik stond gisteren een beetje beteuterd voor mijn kast. Natte haren nog van de koude douche die ik had genomen om af te koelen. Mijn hemel wat was het warm. Maar ja, ik moet toch gewoon naar de redactie hier in hartje Amsterdam. Was ik thuis gebleven, dan had ik een kort broekje aangedaan met het dunste T-shirt dat ik heb. Slippers aan mijn voeten. Haar omhoog. Geen make-up. Gewoon comfort boven alles. Maar dat was dus geen mogelijkheid. Want stel je voor dat iedereen zo aan zou komen. Niet echt werkgeschikt. Maar wat draag je dan wel?

 

Ik ging voor een jurkje tot mijn knieën en middellange mouwen. Gelukkig hebben we hier een goede airco dus kwam ik de dag prima door. Zelfs als ik een lange broek aan had gehad was het waarschijnlijk nog goed gekomen. Dus ik heb geluk. En ik heb ook het geluk dat ik niet strak in pak moet zoals sommige mannen. Maar sommige plekken hebben dus wél een strenge dresscode. En dat liet het ministerie gisteren met deze tweet zien. 

 

 

Zoals je je kan voorstellen had Nederland hier een mening over. Zo heb ik die ook. Want even serieus: wie gaat er met dit weer nou een panty aantrekken? Gaat ie lekker? Doei. Ik moest dan ook ontzettend lachen om deze reacties:

 

 

 

Dussss ik heb een vraag aan het ministerie: wordt het niet tijd om deze idioterie gewoon te laten? En een tip: verwijder deze tweet. Vrienden maak je er niet mee.

 

Thank youuuu.

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn