Waarom je nooit met donkere oog­schaduw
moet solliciteren!

 

Anita: Ik ben ontzettend fan van oogschaduw; juist als je wat ouder bent maakt het de ogen optisch groter. Door het aanbrengen van oogschaduw op de juiste plekken ‘lift’ je als het ware de ogen. Helaas heeft oogschaduw ook een schaduwkant: als je het verkeerd aanbrengt kan het een tegengesteld effect hebben of lijken alsof je oefent voor carnaval.

 

Oogschaduw voor beginners!

 

Misschien gebruik je al jaren oogschaduw, maar ook oogschaduw opbrengen is aan trends onderhevig. Ik geef je 5 handige en makkelijke tips.

 

1 Gebruik een primer

Een primer is een oogschaduwbasis waardoor je oogschaduw beter blijft zitten en waarbij je de kleuren makkelijker en mooier kunt mengen op je ooglid. De oogschaduw gaat dus niet in de oogplooien zitten.

 

2 De juiste kleur

Voor een mooie en natuurlijke look gebruik je ‘nude’-tinten – dit zijn bruintinten die mooi bij je huidskleur passen en net wat donkerder zijn dan je eigen kleur. Doe alleen oogschaduw aan de buitenzijde van je ooglid en gebruik je vingers of een kwast om het te vervagen zodat je geen randen ziet. Het lijkt dan alsof je geen oogschaduw ophebt maar je ogen worden wel sprekender.

 

3 Gebruik meerdere kleuren

Als je meerdere kleuren gebruikt dan kun je het effect van oogschaduw versterken. Gebruik een donkerder tint voor de buitenzijde van je ooglid en een lichtere tint voor de binnenzijde van je ooglid. Op deze manier lijken je ogen iets verder uit elkaar te gaan staan. Als je bij de donkere tint ook nog iets buiten je oogplooi richting haargrens kleurt dan lijken je ogen ook iets groter. Let op dat alle tinten mooi met elkaar mengen (blenden) en er geen randen zijn, gebruik dus een kwast of je vingers.

 

4 De arcadeboog voor een natuurlijke lift 

Gebruik voor je ogen een lichte oogschaduw en breng daarna met een oogschaduwkwast een donkerder strook aan in de arcadeboog, dit is de oogplooi. Dus je ooglid zelf blijft licht van tint maar door de donkerder oogschaduw in de arcadeboog, krijg je een optische lift van je oog naar boven toe.

 

5 Donkere oogschaduw

Bruintinten oftewel nude-tinten geven het meest natuurlijke effect. Pas op met te veel en te donkere oogschaduw, dit is leuk voor een feestje maar zeker niet voor naar je werk. Te veel donkere oogschaduw geeft namelijk een sombere blik, dus gebruik nooit donkere oogschaduw als je gaat solliciteren of om loonsverhoging vraagt.

 

Het voordeel van een kleurenpalet is dat de kleuren mooi met elkaar werken en elkaar dus versterken.

 

Dit zijn mijn favoriete oogschaduw­paletten:

 

 

Primer zodat je oogschaduw beter blijft zitten, Miracle Prep Eyeshadow Primer, Max Factor € 14,95

 

 
Oogschaduwpalet met 12 kleuren, Hema € 8,50

 

 
Het alles-in-één-pakket, groot voordeel is dat alles bij elkaar matcht met 4 oogschaduws, 4 lipsticks, 1 blush, 3 highlighters en 1 gloss, Lancôme x Chiara Ferragni via Douglas € 66,30
 

 
8 verschillende oogschaduwkleuren voor de perfecte ‘nude’ eyes, Bourjois Eye Cathing Nude Palette via Wehkamp € 11,65
 

 
De kleuren in dit palet kunnen mooi met elkaar gemengd worden, &OtherStories € 25

 

 
Oogschaduwpalet met 12 kleuren, zowel matte als glanzende tinten, Nars via De Bijenkorf € 55

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars