Voor iemand die geen zoetekauw is…

 

Zit ik nu toch al verdacht vaak in dit boek te kijken. Ik heb dus maar even een voorproefje voor je geregeld, kun je ook meegenieten.

 

Wow wow wow, er ligt iets heel moois naast me. Het nieuwe boek van Donna Hay: Modern Baking. Ik zit me echt te verlekkeren aan wat daar allemaal in staat. Alleen maar zoetigheid. En als je bedenkt dat ik daar eigenlijk helemaal niet zo van ben, nou dan moet je van goeie huize komen, wil je mij zo ver krijgen dat ik bijna alles wat erin staat zou willen maken. En van alles ook nog een klein hapje zou willen proeven. Al zeker wetend dat het niet bij een klein hapje gaat blijven.

 

Als ik jou was en je houdt van bakken, of van je verlekkeren aan heerlijke recepten, of van kookboeken bladeren of van chocola en karamel, of van room en fruit of… als je net als ik fan van Donna Hay bent, dan zou ik dit dus maar bovenaan m’n verlanglijst zetten. En als je geen verlanglijst of gulle gevers in de buurt hebt en niet meer in Sinterklaas gelooft dan zit er maar één ding op: zelf kopen. Of… wacht, dat vertel ik zo meteen.

 

Eerst even een voorproefje

 

Ik kon niet kiezen eigenlijk, maar deze lijkt me leuk om uit te proberen. Lekker weinig ingrediënten, dus dat moet me wel lukken.

 

Pindakaas-dadel-fudge met chocolade

 

  • 16 zachte verse dadels (320 g), ontpit
  • 95 g natuurlijke pindakaas zonder stukjes noot
  • 2 theelepels vanillepasta of vanille-extract
  • 80 g pure chocolade (70% cacao)
  • 1 theelepel grof zeezout (naar keuze), om te bestrooien+

 

Bekleed een cakevorm van 10 x 20 cm met bakpapier. Draai

de dadels, pindakaas en vanille in een foodprocessor in 2–3

minuten tot een gladde, egale massa. Druk het mengsel met

de bolle kant van een lepel in de vorm en strijk het

oppervlak glad++.

 

Doe de chocolade in een hittebestendige kom, hang de

kom boven een sauspan borrelend water (de kom mag het

water niet raken) en roer tot de chocolade is gesmolten.

Schenk de chocolade over de fudge en strijk het oppervlak

glad. Strooi het zout erover en zet 30 minuten in de vriezer

of tot de fudge is opgestijfd.

 

Haal uit de vorm, snijd met een warm mes in stukjes en

dien op. 32 STUKS

 

 

 

 

+ Wij gebruikten gewoon én zwart grof zeezout; gewoon

grof zeezout is te koop in de meeste supermarkten, de zwarte

variant in delicatessen- en webwinkels. Je kunt ze een van

beide of gecombineerd gebruiken.

++ Is het mengsel kleverig? Vet de lepel in met een beetje

gesmolten kokosolie, dan strijk je het makkelijker glad uit.

 

Tip: Deze fudge is luchtdicht verpakt 2 weken houdbaar in

de koelkast.

 

En dan nog een verrassing

Ik mag een boek verloten onder de liefhebbers. Wil je kans maken? Even reageren op Facebook of (als je geen Facebook hebt) een mailtje naar winnen@franska.nl

Door: Franska

Afbeelding van Franska