Als ik voor feestjes kook, kook ik heel vaak recepten van onze eigen Marlies. Maar m’n andere lichtende voorbeeld is Donna Hay. Zat ik dus gisteren zomaar ineens met haar aan tafel. Gezellig te kletsen bij de lekkerste hapjes uit haar nieuwe boek. We hebben heel erg gelachen, want wat een leuk en spontaan mens is dat zeg. Kan natuurlijk ook niet anders als je zo van lekker eten houdt.
 

 

Ik ben gek op haar recepten omdat ze simpel en goed te maken zijn. En omdat ze er altijd verrukkelijk uitzien op de foto. Dan begint de voorpret dus al met het bladeren. En het lukt me ook nog bijna altijd om het er thuis ook zo uit te laten zien als op de foto. Haar nieuwste boek is heel tof, omdat alle basisrecepten er goed in uitgelegd worden, zoals cheesecake, de enige goeie meringue, muffinbeslag en bijvoorbeeld kaas-soufflé-beslag. En dan volgen achter elk goed basisrecept 3 heerlijke variaties.
 

Ik ben er nu al aan verslingerd. Dat wordt weer lekker koken dit najaar in huize Stuy. (voor degenen die het niet weten, dat is m’n achternaam).

 

 

En….tadaaa…

Ik ben de deur bij Donna niet met lege handen uit gegaan. Ik had haar nieuwe kookboek onder de arm. Gesigneerd en wel. Voor jou! Als je het wint. Tof he? Wil je winnen? Gewoon even naar de facebookpagina van franska.nl gaan en  daar je allerleukste recept achterlaten, onder het bericht over Donna Hay. Over een week wordt de winnaar bekendgemaakt. Geen Facebook? Even mailen aan winnen@franska.nl

 

Succes!

 

Oh ja. Geintje van m’n zus

Zondag vertelde ik m’n zus dat ik haar mocht interviewen voor Franska.nl . ‘Oh leuk’ zei ze, ‘Donna Hay. Vraag haar even of ze familie van Barry Hay is’. De grapjas. Ik moest er wel om lachen, maar ik durfde het natuurlijk niet.

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter

witte-balk-met-bol-franska