Voedselcombi’s die je kan proberen als je dankzij corona je smaak mist

 

 

 

Maart 2020: ik zat thuis met corona. Drieënhalve week niemand gezien. Wat. Een. ELLENDE.

 

 

Echt, ik kan het niemand aanraden en als jij corona hebt gehad met weinig klachten: wees blij. Het is namelijk echt geen pretje en naast het feit dat ik me in tijden niet zo alleen heb gevoeld, was ook de lol van het eten me ontnomen. Want ik proefde dus NIETS. En ik kan je vertellen dat dat ervoor zorgde dat ik me nog meer alleen voelde, want als je zelfs niet meer kan genieten van eten, wat heeft het dan allemaal voor zin?

 

Nou ja, je komt dus wel op de meest bijzondere combinaties. Nu ben ik overigens niet zo’n daredevil, hoor. Ik heb voornamelijk mijn geluksmomentjes uit de Thaise Thuisbezorgd-maaltijd gehaald, want ik voelde op m’n tong wel dat het pittig was. Yes, dat waren de hoogtepunten van die drieënhalve week: een echte groene curry. Treurig, ik weet het.

 

Maar check even deze man. Die pakt het heul anders aan. Tandpasta met sinaasappelsap, een rauwe ui van twee dagen geleden, azijn, Oreo-koekjes met wasabi (whut?), babyvoedsel met sardientjes, ik word al misselijk terwijl ik dit opschrijf, maar goed, hij topt ‘m nog even af met wat mosterd. Ansjovis met kappertjes en natuurlijk een rauwe teen knoflook erbij. Het is echt te ranzig. En hij tikt het weg alsof het niets is. Kijk zelf maar, alleen als je je eetlust vaarwel wil zeggen trouwens.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer