9 Gekke dingen die je doet in tijden van corona

 

Je verheugen op wandelen en je vaatwasser keurig inrichten.

 

 

1.  Maandag is de nieuwe zaterdag

Oké, ik vind vrijdagavond nog steeds geweldig want wijn, haard en The Voice, maar verder ploeg ik me door het weekend. Op maandag is er nog een beetje reuring, moeten we dingen doen. Wordt er gebeld met school en bruist het. Ik vind het weekend in coronatijd geloof ik het zwaarst omdat alles wat het weekend tot het weekend maakt (etentjes, winkelen, koffie drinken, vrienden zien) wegvalt.

 

2.  De vaatwasser heel netjes inruimen

Ik heb dat echt tot hogere kunst verheven. De lepels liggen lepeltje-lepeltje en de vorken vloeiend op een lijn. Je zou er bijna foto’s van gaan maken.

 

3.  American pancakes bij de lunch

We proberen van elke dag toch een feestje te maken. Als daar American pancakes voor nodig zijn bij de lunch dan doen we dat.

 

4.  Je verheugen op wandelingen

Wandelen is mijn nieuwe borrelen. Ik heb een heel wandelschema. Die dag met K, dan met L, dan met I en straks met F.

 

5.  Je kinderen verheugen zich op wandelingen

Wie had dat oooooit kunnen denken?

 

6.  Je meldt je aan voor een naaicursus

Oké, ik heb dit nog niet gedaan, maar ik overweeg het serieus. Weliswaar met een vriendin (want niets leuker dan samen een cursus volgen. Nou ja, één ding is nog leuker: samen spijbelen van die cursus), maar het lijkt ons helemaal ‘dolletjes’. Dekbedovertrekken kunnen naaien en misschien wel zelf kleren maken.

 

7.  Thermo-ondergoed kopen

Voor die wandelingen dus.

 

8.  Warmhoudzakjes kopen

Die scheur je open en dan blijft het zakje warm in je jaszak. Straks kom ik nog vaker bij Bever Zwerfsport dan bij PAUW.

 

9.  Duur eten kopen

Ik ga niet uit eten, ik borrel niet dus dan mag dat lekkere Vanilla Sky-sapje van Juice Brothers best in mijn vriezer liggen.

 

En jullie? Wat doen jullie nu allemaal anders dan in het tijdperk BC (before corona)?

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach