Ik vind het maar ingewikkeld

 

Sinds een paar weken ben ik een beetje in de war. Want soms vind ik die coronamaatregelen maar lastig te snappen.

 

 

Ik zal je uitleggen waarom. In november is mijn kind op kamers gegaan. Op een heel toffe etage met twee vriendinnen. Een eigen huis met een voordeur, een badkamer en een keuken. Tot zover niks bijzonders.

 

Maar toen kwamen de coronamaatregelen om de hoek kijken. Want nu ze niet meer met mij een voordeur, badkamer en keuken deelt, moet ik haar opeens als gast gaan behandelen als ze in het weekend thuiskomt met de vuile was en gierende trek in moeders pot. Dat vind ik dus toch wel een dingetje.

 

Ik heb de regels er nog even op nageslagen. Daarin staat dat ‘personen die hetzelfde adres delen omdat zij samenwonen, uitgezonderd zijn van de regel dat zij buiten de woning 1,5 meter afstand van elkaar dienen te houden. Ook binnen de woonruimte is het niet verplicht 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt dus ook voor studenten die samenwonen op hetzelfde adres.’  

 

Nou, lekker dan. Dat betekent dat ze op haar etage wel naast elkaar op de bank mag zitten met haar huisgenoten, maar dat ik in mijn huis niet zoals voorheen samen met haar onder een dekentje mag Netflixen.

 

Want om besmetting te voorkomen mag ik nu maximaal 1 persoon van 13 jaar of ouder in mijn huis ontvangen, die ik ook nog eens op anderhalve meter afstand moet houden. Dat gaat me prima af als ik een vriendin op de koffie heb, of als de loodgieter komt. Maar mijn eigen kind wil ik natuurlijk aanraken, knuffelen en besnuffelen. Ik wil helemaal niet met een grote boog om haar heen lopen.

 

Er staat in diezelfde regel niet bij hoeveel dagen van de week je hetzelfde adres moet delen. Hoe zit het dan als ze een weekje thuis komt studeren voor een tentamen? Verandert de situatie dan opnieuw? Wie het weet mag het zeggen, ik vind het maar ingewikkeld.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit