Vandaag is rood!

 

 

Anita: Om met dit donkere weer m’n bed uit te komen, vind ik een opgave, maar als ik na de douche mijn badkamerkastje opendoe en ik zie mijn rode beauty-artikelen staan, krijg ik direct energie.

 

 

Het is natuurlijk een beetje kul om een beauty-artikel alleen om de buitenkant te kopen, maar sinds ik de allernieuwste Chanel nr 5 in het rood in mijn badkamerkastje heb, word ik toch vrolijk elke morgen.

 

De betekenis van Rood

 

Rood is een signaalkleur, denk aan het rode stoplicht of andere verkeersborden. Bij rood denk ik ook aan bruiswater, pure chocolade en aardbeien. Rood is ook de kleur van de liefde, van warmte, passie en verlangen.

 

Rood staat voor actie en energie en dus is het best logisch dat ik van die kleur in de morgen precies de kick krijg die ik nodig heb om met volle energie de dag in te gaan.

 

Nu wil ik je graag iets vertellen over mijn nieuwe rode flesje. Wist je dat Chanel nr 5 al in 1921 voor het eerst gelanceerd is? Gabrielle Chanel vroeg aan haar parfumeur Ernest Beaux om een bijzonder en intens parfum te ontwikkelen. Van de verschillende resultaten vond ze nummer vijf het beste, zo is de naam ontstaan. De geur gaat met z’n tijd mee en verandert steeds een heel klein beetje. De allernieuwste Chanel nr 5 zit in een rode flacon, de lievelingskleur van Gabrielle.

 

Dit zijn mijn favoriete rode items van dit moment:

 

 

1. Iconisch

Chanel nr 5 Eau de Parfum Limited Edition € 150

 

Deze limited edition van Chanel nr 5  zit in een prachtige flacon van rood glas. Het bloemige parfum ruikt net iets anders dan we gewend zijn van Chanel nr 5. De geur bevat meiroos, jasmijn, citrus-noten en aldehyden. De limited edition heeft twee geuren: Chanel nr 5 en Chanel nr 5 l’Eau.

2. Passie

pallet

L’Oréal Paris Color Riche Lip Palette € 8,50

 

Dit kleurrijke palet bevat meerdere lipstick tinten, die prachtig met elkaar matchen en variëren van een matte tot glanzende finish. De lipstick kun je opbrengen met een bijgevoegd lip-penseel.

3. Vrolijk

Nagellak H&M € 4,99

 

Het aanbrengen van deze highgloss nagellak gaat lekker snel want één laag is al genoeg voor een prachtig glanzende kleur. Voor het beste effect gebruik je een base- en topcoat erbij.

4. Sensueel

Dr Paw Ultimate Red Balm €  6,80

 

Deze multifunctionele crème heeft een lichte, roze tint zodat ie direct geschikt is voor de lippen en de wangen.

5. Kracht

Biotherm Red Algea Uplift € 52,95

 

De huid wordt gladder en zachter en de kracht van de rode algen zorgt voor een liftend effect. In de crème zit een subtiele roze schittering, die geraffineerd  weerspiegelt op de huid.

 

6. Verleidelijk

Giorgio Armani Lip Maestro Vibes Lipstick € 34,70

 

Een intens rode lipstick die versmelt met de lippen, dankzij de licht-reflecterende pigmenten en zachte textuur wordt de kleur heel mooi weerspiegeld.

 

Door: Anita Willemars

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.