Sommige mensen zijn

echt niet wijs

 

Hier kan ik dus heel boos om worden. Sommige mensen hebben gewoon niet door dat ze iets doen dat echt niet door de beugel kan. Want wie filmt er nu een reanimatie?

 

Heb jij het ook gelezen, van die man en die vrouw die gisteravond lekker samen zaten te eten in een restaurantje in Den Haag, toen de man plotseling werd getroffen door een hartstilstand? Een afschuwelijke situatie en paniek alom natuurlijk. Gelukkig waren de hulpdiensten snel ter plaatse om hem te reanimeren. Mensen van de politie zorgden ervoor dat het ambulancepersoneel hun werk kon doen en probeerden de hevig geschrokken vrouw een beetje gerust te stellen. De man was nu in goede handen want de ambulancemensen deden hun stinkende best om hem te redden.

 

Maar wat bleek? Toen zij even opkeken van hun werk zagen zij tot hun stomme verbazing dat er buiten het restaurant een groep mensen stond, type ramptoerist, die de reanimatie blijkbaar wilde volgen. En of dat nog niet erg genoeg was, een paar van die malloten stonden de situatie zelfs te filmen. Ik geloofde het gewoon niet toen ik dit las. Alsof het entertainment was.

 

Iemand balanceert op het randje van de dood, waar zijn partner bij is, en jullie gaan het filmen? Zijn jullie wel goed bij je hoofd? Wat denken jullie nou eigenlijk? Dat je een gaaf filmpje hebt gemaakt voor je Instastories? Hoeveel likes krijgt een dergelijk verhaal op je Facebookpagina? Maak je hiermee indruk als je met je vrienden staat te bieren in de kroeg?

 

Ik vraag me af of deze types wel weten dat ze het rauwe, echte leven staan te filmen en dat het geen scene is uit Flikken Maastricht. Misschien hebben ze dat niet eens meer door, omdat ze hun eigen leven via hun telefoonschermpjes aan zich voorbij zien trekken en zich daardoor niet meer realiseren wat echt is en wat niet. Of zijn ze zo afgestompt door die idiote games op hun Playstations en X-boxen dat het ze gewoonweg niet meer raakt.

 

Lieve mevrouw, ik weet niet hoe u heet, maar ik wens u alle goeds. Ik hoop dat uw man goed zal herstellen van zijn hartstilstand. Maar ik hoop nog meer dat u deze idiote situatie een plek kan geven. Want het zal je maar gebeuren dat je opeens in een heel slechte film zit en dat mensen om je heen daar blijkbaar heel graag naar kijken.

 

Door: Irene Smit

 

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.