Van naar muziek luisteren word je slim

 

(En gelukkig), zo werkt het

 

 

Draaide je ook altijd een muziekje als je je huiswerk aan het maken was? Onbewust wist je dat het goed voor je was, want je hersenen functioneren beter als er muziek klinkt. Kinderen die vaak naar muziek luisteren schijnen ook beter te presteren op school en ouderen die veel muziek gepresenteerd krijgen boeken vooruitgang met geheugentests.

 

Net als bij seks

Tijdens het luisteren naar muziek maak je endorfine en dopamine aan. Dat zorgt voor een geluksgevoel en zelfs voor een natuurlijke pijnstiller. Bij naar muziek luisteren komen dezelfde hormonen vrij als bij lekker eten en seks dus.  Het kan trouwens ook en, en, en. Én lekker eten én naar muziek luisteren én in horizontale (of verticale, meid, doe ‘ns gek) stand verkeren.

 

Goed voor je hart

Als je (naar de juiste) muziek luistert neemt cortisol, het hormoon dat stress veroorzaakt, af en ontspan je. Bij bepaalde ritmes die aansluiten bij het ritme van je hart zal ook je bloeddruk lager worden. Ik verzin het niet, ik heb het allemaal van de website drogespieren.nl (hoe ik daar terechtkwam is weer een heel ander verhaal) en die hebben er verstand van. Hier wat tips voor heerlijk ontspannende muziek.

 

En slapen hè

Want als je ’s avonds een ontspannen muziekje opzet, slaap je vervolgens zo diep dat Doornroosje c.s. er nog jaloers van zouden worden.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach