Vaccinatie-voordringers

 

Zo hoopvol als ik vorige week was toen de eerste Nederlander werd gevaccineerd, zo geïrriteerd ben ik nu.

 

 

Want uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat er voorkruipers zijn. De zogenaamde vaccinatievoordringers. Dit zijn mensen die weliswaar in de zorg werken maar eigenlijk nog lang niet aan de beurt zijn voor een prik. Zij werken bijvoorbeeld op de administratie of in de keuken. In principe doen ze niks verkeerd, want ze hebben van hun werkgever een uitnodiging gekregen om zich te laten inenten.

 

De verwarring zat ‘m in de brief die zorginstellingen van minister De Jonge kregen. Daarin stond dat er ook al afspraken gemaakt konden worden voor groepen die pas later aan de beurt zijn. Maar er is niemand die controleert wat voor werk die medewerker in een zorginstelling doet.

 

Zo stom, want volgens mij kan iedereen op z’n klompen aanvoelen of hij of zij wel of niet tot de groep vitale zorgmedewerkers behoort die dagelijks ingepakt met schort, spatbril en mondkapje op aan het werk is. En juist die mensen moeten als de sodemieter worden ingeënt. Want ze vallen bij bosjes om. Omdat ze zelf corona krijgen of omdat ze gewoon doodmoe zijn, want ze moeten al maanden ze een topprestatie leveren.

 

Omdat niet iedereen tegelijk gevaccineerd kan worden, snap ik heus wel dat er nogal wat discussie is over wie er nou vooraan in de rij mag staan: de ouderen, de gehandicapten of de mensen met een broze gezondheid. Maar het staat volgens mij als een paal boven water dat je achter aan moet sluiten als je niks mankeert, net als al die andere Nederlanders,

 

Dat ‘ikke-ikke-ikke-en-de-rest-kan-stikken-gedrag’ van die vaccinatievoorkruipers vind ik op z’n zachtst gezegd niet zo netjes. Ook al werk je voor een zorginstelling, dat betekent niet dat je zorgverlener bent, toch?

 

Bron: NOS.nl

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit