Wat doen we met de poes?

 

Redactiekat Frits: Ik word straks weggebracht naar De Klomperhoek in Veenendaal. Ja. Verschrikkelijk natuurlijk, maar mij wordt nooit iets gevraagd…

 

Mensen, en dan vooral vrouwen, meer in het bijzonder gezellige vrouwen, ik heb een niet zo gezellige mededeling voor jullie: het gaat niet zo lekker met jullie Fritsje. Nog drie dagen en ik word getransporteerd naar dierenboerderij De Klomperhoek in Veenendaal. Hebben jullie ooit gehoord van iemand – een mens, een poes – die vrijwillig op vakantie ging naar Veenendaal? En dat ook nog drie weken lang, meer dan een eeuwige eeuwigheid. Hier nog even waarom ik een dierenboerderij háát:
 

1. Er zijn honden.
 
2. Er zijn kittens.
 
3. Er is natuur.
 
4. Er is geen vensterbank waar je op kunt zitten om lekker chagrijnig een uurtje of acht naar buiten te staren.
 
5. Het eten is, sorry voor het woordgebruik, het eten is gewoonweg kloten.   
 
6. Er zijn honden en kittens, of val ik nu in herhaling?
 
7. Er is natuur, maar misschien had ik dat ook al gezegd.

 

Nou, genoeg over deze ontstellende nachtmerrie, nou gaat jullie Fritsje weer gezellig doen! Ja zeg, alsof dat zomaar kan, gezellig doen met zo’n ontstellende nachtmerrie in aantocht, naar een dierenboerderij met honden en kittens en natuur en kloteneten, ook nog in Veenendaal, probeer het maar eens, geen beginnen aan, en toch hè, en toch gaat jullie Fritsje het proberen, als ik een mens was zou ik zeggen: dit is een bovenmenselijke prestatie, een gezellige column schrijven terwijl je op de drempel van de hel staat, de hel genaamd De Klomperhoek in Veenendaal, hoe kom je erop zeg, ja, wat is dat eigenlijk, een klomperhoek? En je hoort toch nooit iemand zeggen: ik ga eens lekker drie weken op het strand van Veenendaal ontstressen, welnee, ze hebben daar niet eens een strand, ze hebben daar zelfs niet eens een Gucci of een Prada, wat een armoede zeg.

 

Wat me brengt op het volgende. Heeft u een poes in huis en gaat u met vakantie, dan kunt u het volgende met dit lieve diertje doen:

 

1. Pussy Palace, a home away from home, is een leuk onderkomen voor uw poesje. Het ligt in Beverly Hills, een stadje in Californië (en in dit stadjes hebben ze wél een Gucci en een Prada!). Uw poesje krijgt een eigen butler en altijd witte truffelmayonaise bij het eten. En dat voor slechts 879 dollar per dag! Is dat te veel voor uw portemonnee, ja, bent u zogezegd zo’n verfoeilijke armoedelijder, dan is de volgende optie misschien logischer.

 

2. Hem of haar meenemen. Maar let op: wij poezen kunnen niet tegen warmte (>25 graden), niet tegen gezelligheid (Benidorm, Zandvoort, Brabant), niet tegen water (elk kustgebied) en niet tegen lange autoreizen (>10 kilometer). Dan komen we al snel op een volgende optie.

 

3. Thuisblijven. Dat is en blijft toch de beste optie. Niet alleen voor uw lieve huisdiertje maar ook voor u. Geen gedoe met mensen wier taal u niet spreekt (¿qué quiere decir?) en als u toevallig zo’n verfoeilijke armoedelijder bent (<1.000.000 euro per jaar) bespaart u ook nog een leuke sommetje geld!

 

Nou, het was weer een gezellige column én vol met bruikbare tips, toch, vrouwen?