Truienman

 

Op deze manier heb je nooit meer foto’s nodig…

 

 

Soms stuurt Franska mij appjes door waar ik vol ongeloof minuten lang naar kan staren. En deze  week was het weer zover. Zo eindigde ik dus opeens op de Instagram van Sam Barsky. Oftewel: Truienman. In 1999 begon Barsky met het breien van truien en nu, 19 jaar later, is hij wereldberoemd en wordt hij overal herkend.

 

Dat komt doordat Barsky, waar hij ook naar toe gaat, altijd een trui breit van de omgeving en daar vervolgens mee op de foto gaat. Zo heeft hij al 119 zelfgemaakte truien in zijn kast hangen. Het begon allemaal anoniem, zonder op te vallen, maar in 2013 kwam hij erachter dat ‘Facebook allerlei groepen heeft voor verschillende hobby’s, waaronder breien’. Plots was hij hartstikke beroemd. Hij rockt nu 27.000 volgers op Instagram. 

 

Barksy is nog lang niet klaar met zijn hobby. ‘Ik ben een carrière begonnen met brei-evenementen, en ik hoop er massaproductie van te maken, een boek te schrijven, en nog veel meer.’ Dat belooft veel goeds. Ik ben nu in ieder geval één nieuwe volger van Barsky. En als die truien ooit verkocht gaan worden, sta ik ervoor in de rij. Fantastisch vind ik ze. 

 

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam.