Trap er niet in: De 3 populairste oplichtingstrucs op vakantie

koppel vakantie auto

 

Je denkt altijd dat je er niet in zal trappen, maar oplichters en dieven worden steeds gehaaider in hun trucjes waarmee ze je vakantie vergallen.

 

 

 

De autovakantie blijft populair en zeker nu het op Schiphol zo’n zootje is zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen om met de tuut naar hun vakantiebestemming te reizen. Dat hebben dieven en oplichters ook in de gaten en die zijn altijd op zoek naar gewillige slachtoffers om geld of dure spullen afhandig te maken en daar hebben ze zo hun sluwe trucjes voor.

 

Zet je auto maar niet onbeheerd op een parkeerplaats want het komt steeds vaker voor dat dieven met opzet een of meer autobanden lekprikken. Omdat jij dan in het bagageruim op zoek moet naar de reserveband of een reparatiesetje dat altijd ergens onderin ligt en dan haal je natuurlijk alles uit de achterbak. Dan ben je dus een makkelijke prooi voor iemand die er met jouw spullen vandoor wil gaan. Zorg er in zo’n geval voor dat je je bagage op de stoelen in de auto zet en je waardevolle dingen uit het zicht laat en de deuren op slot doet.

 

Je zal de eerste niet zijn die zich een hoedje schrikt als je lekker op de Autoroute du Soleil rijdt en opeens de bestuurder van de auto naast je druk ziet gebaren dat er iets met je auto aan de hand is. Meestal is dat in de buurt van een parkeerplaats langs de snelweg of bij een pompstation waar hun handlangers klaarstaan om zodra jij uit de auto stapt je waardevolle spullen te jatten. Wees ook altijd alert als mensen je op een parkeerplaats om hulp vragen, dat kan ook een manier zijn om jou kaal te plukken.

 

Deze tip is voor mij een echte eye-opener: als je je auto ergens parkeert zet dan al je elektronische apparatuur die je in de auto achterlaat helemaal uit. Dus je laptop, je tablet en alle andere apparatuur waar wifi of bluetooth op zit. Want als je ze op stand-by laat staan dan weten dieven met een bluetoothdetector precies wat er in je auto ligt en waar, en kunnen ze gericht toeslaan.

 

Dus ga je met de auto op reis, geniet dan vooral maar blijf ook alert. Dat kan je een hoop ellende besparen.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit