Wie o wie gaat er vanavond met de winst vandoor?

Vandaag is het dan eindelijk zover: de finale van mijn lievelingsprogramma The Masked Singer.

 

Voor de mensen die het programma niet kennen zal ik het even kort uitleggen. Vijftien BN’ers, in de mooiste kostuums die je maar kan bedenken en met hun gezicht achter een masker verborgen, geven een spectaculair zangoptreden. De jury bestaat uit Buddy Vedder, Gerard Joling, Carlo Boszhard en Loretta Schrijver. Zij moeten zien te raden wie er achter de maskers zit. Na elk optreden mag de jury een vraag stellen aan de deelnemer, die vervolgens met een vervormde stem antwoordt.

 
Aan het eind van elke uitzending mag het publiek stemmen en de BN’er met de minste stemmen moet uiteraard naar huis. Bij dit moment krijg ik zwetende handen en zit ik op het puntje van mijn stoel, want de BN’er die de show moet verlaten onthult zijn identiteit. De jury krijgt een punt wanneer zij goed hebben geraden wie er in het kostuum zat.

 
Na al die afleveringen en al die BN’ers die afgevallen zijn is het vanavond dan eindelijk echt zover! Bijna drie miljoen Nederlanders proberen elke week te raden wie er in die fantastische kostuums verstopt zitten. Inmiddels zijn de panter, Neptunus, de zebra en de vos nog over en uiteraard ben ik al een tijdje aan het speculeren over wie dit zouden kunnen zijn. Ook andere fans lijken het te weten en gaan massaal los op sociale media.

 
Wie ik denk dat er eerste wordt vanavond? De vos, ja daar ben ik echt van overtuigd. Mag de vos niet winnen, dan hoop ik dat Neptunus met de prijs naar huis gaat. Ook heb ik wel een idee wie de overgebleven vier kandidaten zijn, maar dat zal ik jullie niet verklappen!

 

Oké, nog eventjes volhouden vandaag en dan krijgen we over een paar uur te horen wie de laatste deelnemers zijn en wie The Masked Singer 2020 wint. O ja, niet getreurd trouwens, RTL heeft bekendgemaakt dat er een oud&nieuw-special aankomt dit jaar. Ik heb er nu al zin in!

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl