Is het heel erg?

 

Is het heel erg dat ik…

 

 

 

 1. Op zaterdagavond gewoon lekker thuis tv wil kijken? Gewoon, omdat er dan nét even minder geweld is op tv, en ik dan lekker geen discussies hoef aan te horen op verjaardagsfeestjes over de aanpak van het geweld in de rest van de wereld.
 2. Op Facebook bijna niets meer bekijk? Gewoon omdat ik doodziek word van mensen die alle door henzelf gelezen krantenartikelen op mijn tijdlijn kwakken, omdat ze blijkbaar denken dat ik zelf geen kranten meer kan vinden.
 3. Instagram helemaal heb gewist? Gewoon omdat ik het schokkend vond hoeveel mensen nog altijd blindelings in nepnieuws trappen, en volkomen verknipte cijfers graag lezen als bewijs voor volkomen verknipte beweringen.
 4. Twitter echt verboden heb hier in huis? Gewoon omdat ik de dingen die mensen daarop aan elkaar schrijven echt niet meer normaal vind.
 5. Sinds de paaseieren in januari al in de winkels liggen kilo’s ben aangekomen? Gewoon omdat ik geen zelfbeheersing meer heb.
 6. Nog steeds graag afstand wil bewaren? Gewoon omdat ik nog altijd voor twee kwetsbare mensen zorg, maar óók omdat ik in het verkeer een keer van achteren ben aangereden en daarna twee jaar moest revalideren.
 7. Dus weleens vloek in de supermarkt? Gewoon omdat mensen nu alweer tegen je enkels aanrijden met hun karretjes, en dan in je nek gaan staan hijgen als jij bij de kassa jouw boodschappen nog op de band moet zetten.
 8. Daarom dus ook weleens vloek in het verkeer? Gewoon omdat ik altijd netjes afstand houd en nooit bumperkleef, en dat iemand met zo’n hoge bus mij dan gaat inhalen en dan in dat gat schuift, zodat ik dus wéér niet kan zien wat er daarvoor gebeurt en mijn gas dan moet loslaten.
 9. Weleens buk in het bos? Gewoon omdat ik… neehee… niet omdat ik aan wildpoepen doe, maar gewoon omdat ik de troep die mensen in de natuur achterlaten altijd opruim. Behalve dan poep.
 10. Soms met heel grote slagen over de weg slinger? Gewoon omdat ik… neehee… niet omdat ik achter het stuur zit te appen, maar gewoon omdat ik vanaf de spitsstrook dan eerst achter angsthaasjes moet blijven hangen (die ik anders rechts zou inhalen) omdat zij niet op de meest rechtse baan durven rijden. En dan vervolgens dus twee banen moet opschuiven om ze links te kunnen inhalen, en dan weer hééélemaal terug moet naar die allerrechtste spitsstrook.
 11. Het trouwens belachelijk vind dat wijkagenten zijn wegbezuinigd? Gewoon omdat de kosten van de schade die daardoor ontstaat volgens mij vele malen hoger is dan die hele wijkagent kostte.
 12. Het nóg belachelijker vind dat ouders zelf hun kinderen soms niet meer durven corrigeren? Gewoon omdat ze zo agressief zijn geworden dat ouders maar liever een andere kant op kijken.
 13. Het best wel raar vind dat er voor mijn kinderen, en voor de vluchtelingen uit (bijvoorbeeld) Syrië, géén huizen gebouwd konden worden, maar dat die er nu door die vreselijke oorlog in Oekraïne wel ineens kunnen zijn? Gewoon omdat we nu ineens wél menselijk kunnen handelen, in plaats van altijd alleen maar aan geld (en het vullen van de toch al volste zakken) kunnen denken.
 14. Hels ben dat ik mijn navigatiesysteem maar 1 keer mocht updaten, en dat ik er daarna steeds weer opnieuw (dik) voor moet betalen? Gewoon omdat ik er ook niks aan kan doen dat anderen steeds weer wegen afsluiten en routes omleggen.
 15. Liever niet meeluister met iemands telefoongesprek op straat of in de trein? Gewoon omdat ik het totaal niet interessant vind dat zo’n beller dan last blijkt te hebben van vaginale jeuk, bedrogen is door haar partner, liever geen aardappelen eet vanavond, en vervolgens afspreekt met een geheime minnaar. (Echt waar! In de trein!)

 

Nu stop? Gewoon omdat ik niks meer weet.

 

O? Is dat heel erg?

 

Nou, jammer dan.

 

 

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke