Fouten maken mag weer

 

O, gelukkig! Fouten maken mag weer. We komen uit een tijd waarin alles perfect leek te moeten zijn, maar langzaam maar zeker is fouten maken weer een klein beetje toegestaan. 

 

Fouten maken is namelijk menselijk. Dat we dat even weten! 

 

Alleen slaat het weer door als je ermee te koop gaat lopen, natuurlijk. Dat vind ik dan weer een beetje jammer. Kijk, het is best leuk om een keer iets te melden over iets doms of iets akeligs. Zoiets  zou anderen wellicht kunnen helpen om zich minder te schamen of slachtoffer te voelen. Laat dus maar zien dat iedereen weleens iets fout doet, of iets naars meemaakt. Prima!

 

Maar nu lijkt het wel of mensen soms fouten gaan verzinnen, omdat fouten weer hip zijn. Veel vloggers – bij wie eerst alles perfect leek – worden nu verdacht vaak geconfronteerd met tegenslagen. Ze willen ineens heel erg graag laten zien dat niet alles zo mooi is als het eerst nog leek. Maar als ze dat dan allemáál gaan doen, dan geloof ik het niet meer zo.  

 

Veel bekende Nederlanders blijken ook ineens heel erg moe te worden. Moe van al dat succes hebben. Raar. Eerst zag het eruit alsof dat allemaal vanzelf op hun pad kwam, gewoon omdat ze zo goed waren. Maar nu blijkt ineens dat ze er toch heel veel voor moeten doen, en dat ze daar dan moe van worden. Erg verrassend! 

 

Fouten maken kan ook hilarisch zijn. Zo heeft mijn oma tijdens een logeerperiode een paar keer mijn nepplant water gegeven. En dat vonden wij toen heel erg grappig. 

 

Maar je hebt natuurlijk altijd weer baas boven baas! En dus is er nu een vrouw die al twee jaar haar vetplant goed dacht te verzorgen, maar er nu pas achter kwam dat het plantje helemaal niet echt was. Ja, daar kan mijn oma natuurlijk niet tegenop. Valt het me nog mee dat ze dat vetplantje niet dood heeft weten te krijgen. Maar dat is nu natuurlijk weer aan degene die haar wil overtreffen. 

 

Ook bij de politie maken ze soms weleens fouten. En als dat dan in je voordeel is, dan hoor je daar nooit iemand over klagen. Staat er bijvoorbeeld een spelfout in de naam op je bekeuring, dan zou het zomaar eens kunnen dat je onder die bon uit kunt komen. En dat is leuk! Zeker voor mensen die bekeuringen sparen. Ja, écht, die heb je! En die zien die overtredingen dan weer niet als hun eigen fout, maar proberen dan alsnog om zo’n agent daarvan de schuld te geven. Beetje jammer.  

 

Maar ik moet toegeven: soms maken agenten ook wel écht domme fouten. En daardoor kan het dus zo zijn dat je midden in de nacht wakker wordt in een nachtmerrie. Maar dat die nachtmerrie dan geen droom blijkt te zijn, maar heel erg echt. Dat zes agenten dus heus je ramen ingooien, je deur intrappen, en er dan pas achter komen dat ze zijn binnengevallen op het verkeerde adres.

 

Oeps! 

 

En ze moeten natuurlijk meteen weer verder, want op het “goede” adres ligt nog iemand te slapen die opgepakt moet worden. Ze kunnen je dus ook niet even geruststellen en je helpen met opruimen. Nee, ze moeten door! Pfff… onrustig nachtje, denk ik, voor de fotograaf in kwestie. 

 

Maar de domste foutenmaker is, zoals gewoonlijk, weer de president van Amerika!

 

Restauranteigenaar Jorge – een aanhanger van Trump – kreeg kritiek op de sociale media, in verband met zijn politieke voorkeur. En daarom nam Trump het voor hem op. Ik weet niet waar de man toch steeds weer de tijd vandaan haalt voor zulke fouten, maar deze keer was het zo dom dat het bijna weer grappig werd. 

 

De president verzond namelijk een tweet waarin hij beloofde bij zijn volgende bezoek aan Phoenix zeker langs te gaan bij Jorges restaurant. 

 

Alleen zit Jorge met zijn tent in Tuscon. Hahaha. Foutje bedankt! 

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke