Bill Clinton geeft een heel aparte verklaring voor zijn Lewinsky-affaire

 

Het is een beetje oude koeien uit de sloot halen, maar ik denk dat de heer Clinton hier nooit meer vanaf gaat komen…

 

‘I did not have sexual relations with that woman’ zijn misschien wel de meest memorabele woorden van de jaren 90, toen Bill Clinton, met vrouw Hillary aan zijn zijde, moest reageren op de geruchten dat hij een affaire had met Monica Lewinsky. Zoals we natuurlijk allemaal inmiddels weten had ie absoluut wél sexual relations with that woman en ook niet één keertje. Afijn, de affaire stopte, met Monica Lewinsky gaat het inmiddels ook hartstikke goed (zij is nu public speaker) en Bill en Hillary overleefden de huwelijkscrisis.

 

Maar daarmee is de kous niet af. Die is nooit af, blijkbaar. Want zelfs wanneer zijn vrouw in de spotlights staat, gaat het alsnog over de Lewinsky-affaire. In de nieuwe documentaire ‘Hillary’ is Bill behoorlijk open over deze scheve schaats. Maar of dat nou zo verstandig is? Hij zegt er zelf het volgende over: [de affaire] ‘was onvergeeflijk, maar niet onverklaarbaar’. Eh, oké? Wat wil je hier nou precies mee zeggen, Bill?

 

Niet onverklaarbaar omdat zij een aantrekkelijke vrouw was en jij het niet zo nauw nam met de huwelijkse voorwaarden? Nee, niks van dat; volgens Bill stond ie onder extreem veel druk (kan ik begrijpen, de baan van POTUS zou niets voor mij zijn), had hij naar eigen zeggen het idee dat hij continu ‘aan het wegstrompelen was van de vijftiende ronde van een worstelwedstrijd’. En de affaire zorgde ervoor dat er, nou ja, wat druk van de ketel werd gehaald.

 

Hmhm, misschien had je beter niets kunnen zeggen, Bill. Toch maar de hand in eigen boezem steken, want excuusjes doen het vaak niet zo héél goed in de media… En ja, de media zijn onvergeeflijk, maar niet onverklaarbaar. Weet jij alles van natuurlijk.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer