The prins Andrew files: dit is wat je wilt weten

 

Tenzij je onder een steen hebt geleefd, weet je vast wel dat het momenteel niet helemaal soepeltjes loopt in Buckingham Palace.

 

Sinds Jeffrey Epstein door de mand is gevallen en behoorlijk wat mensen daarin meenam, draait veel personeel in het koningshuis overuren, geloof ik. Het enige lichtpuntje is dat voor Meghan Markle de aandacht even van haar lijkt af te gaan. Ik gok dat zij ook wel genoeg bakken kritiek over zich heen heeft gekregen, dus even wat rust gun ik haar ook wel.

 

Wie ik die rust dus niet gun, is prins Andrew. Want gadverdamme zeg, de beschuldigingen zijn niet bepaald mals en als dit écht allemaal waar is (waar, eerlijk, het wel op lijkt), dan moet die man toch achter slot en grendel, het liefst gisteren? Elke dag lijkt er wel weer nieuwe info boven te komen dus ik kan begrijpen dat je niet helemaal up to date bent. Bij deze geef ik je even de belangrijkste info op een rijtje. De belangrijkste ja, want als ik alles moet opnoemen ben ik een redelijke trilogie verder. Laat maar weten als daar interesse voor is, maar ik gok dat er meerdere zijn die, net als ik, niet Andrews grootste fan zijn en dat ook zo voor je willen doen.

 

1. Prins Andrew en Jeffrey Epstein ontmoetten elkaar voor het eerst in 1999, en werden erna goed bevriend. Vaak kwam hij bij Epstein thuis, op bezoek bij zijn privé-eiland, en eigenlijk was hij gewoon heel vaak aan Epsteins zijde te vinden. Maar in een officieel statement zegt Andrew ‘niks te weten van zijn misdaden en is hij daar erg van geschrokken’. Hm-hm.

 

2. Hij heeft inmiddels zijn politieke taken neergelegd en geeft aan dat hij niet weet wanneer (en of) hij deze weer zal oppakken.

 

3. In een recent interview deed hij laatst behoorlijk opvallende uitspraken. Zo zei hij dat hij op een bewuste dag (in 2001, 18 jaar geleden dus) geen seks kón hebben met een zeventienjarig meisje, waar hij van wordt beschuldigd, omdat hij op precies die dag en precíes dat tijdstip pizza aan het eten was bij een Pizza Express in Woking. Opvallend dat iemand dat zich nog kan herinneren, 18 jaar later, inclusief het exacte tijdstip.

 

4. In hetzelfde interview nog een opvallende uitspraak: hij gaf aan dat hij onschuldig was op basis van het feit dat hij niet zou kunnen zweten. Ehm, wat? Virginia Giuffre (voorheen Roberts), die hem beschuldigt van verkrachting, zei dat hij tijdens hun tijd samen ontzettend aan het zweten was. Als antwoord hierop zei Andrew dat het voor hem lichamelijk onmogelijk is om te zweten sinds hij is geraakt door een schot in de oorlog. Klinkt ongeloofwaardig? Is het ook en niet veel later werd duidelijk dat het de grootste onzin was.

 

5. De slachtoffers werden naar verluidt geronseld door Ghislaine Maxwell, die dit blijft ontkennen. Volgens prins Andrew heeft hij nauwelijks contact met haar gedaan, al kwam gisteren weer heel ander nieuws naar buiten via The Daily Mail. Zo zouden ze elkaar nog hebben gezien (in Buckingham Palace) afgelopen juni, en zouden ze non-stop contact hebben via e-mail en telefoon.

 

6. Gisteravond gaf vermeend slachtoffer Virginia Giuffre een exclusief interview op de Britse tv. Zij zegt dat ze drie keer is gedwongen om seks te hebben met prins Andrew, waaronder één keer in het huis van Ghislaine Maxwell. Maxwell en Andrew waren volgens bronnen doodsbang voor dit tell all-interview. Kan ik begrijpen.

 

7. Nog meer leugens: een foto waar Andrew, Virginia én Ghislaine op staan lijkt toch behoorlijk hard bewijs dat de drie elkaar wel degelijk kenden — iets wat Andrew blijkt ontkennen. Zijn excuus voor de foto? Simpel: Photoshop. Volgens hemzelf heeft hij ‘in het echt’ véél dikkere vingers dan op de foto. Case closed, duídelijk Photoshop. Hm-hm.

 

8. In 2011 legde hij ook al zijn taak als Britse handelsambassadeur naast zijn neer, toen ook al vanwege zijn vriendschap met Jeffrey Epstein. De bijnaam ‘Randy Andy’ werd een ding en er kwam naar buiten dat-ie wel meer shady business erop na hield. Zo rekende hij de zoon van voormalig dictator van Libië ook tot zijn hechte vriendengroep. Niet bepaald een goede smaak qua vrienden, dat is duidelijk.

 

9. Zoals ik al zei draait het Britse koningshuis naar het schijnt overuren sinds de schandalen zich maar blijven opstapelen. Charles zou met spoed met Randy Andy in gesprek willen gaan, een gesprek waarin Charles eindelijk echt duidelijk wilt over de Epstein-zaak. Ook zou het PR-team erop aandringen dat Andrew weer veel zou worden gezien met zijn ex Sarah Ferguson, waar hij altijd goed contact mee heeft onderhouden. Een vrouw van zijn leeftijd, de moeder van zijn kinderen, die zou misschien nog wat aan imagoherstel kunnen doen.

 

10. Nog meer roddels, op het randje van conspiracy theories: Jeffrey Epsteins dood zou geen zelfmoord zijn. Nu ben ik altijd wel in voor een goede theorie, en het klinkt inderdaad wel heel apart dat de bewakers nergens in de buurt waren terwijl Epstein al op suicide watch had moeten zijn. Misschien toch vermoord vanwege alle invloedrijke mensen die hij zou kunnen neerhalen? Down the rabbit hole I go.

 

11. Oké, laatste dan: nóg meer speculaties. Volgens een slachtoffer had Epstein een geheime kamer in zijn huis in Manhattan waarin allemaal monitoren stonden opgesteld zodat hij iedereen in de gaten kon houden en kon filmen. En ja, op die camera’s kan het niet anders dan dat Andrew ook is vastgelegd. Ik hoop eigenlijk dat we hierover nog wel uitsluitsel krijgen of dit echt zo is of niet.

 

12. The Daily Mail bracht afgelopen weekend ook naar buiten dat buiten alle seksschandalen, er ook sprake zou zijn geweest van belangenverstrengeling. Hij zou met ene David Rowland niet alleen voor het koningshuis in contact zijn geweest, maar ook samen in zee zijn gegaan in een belastingparadijs in het Caribisch gebied. Het Britse koningshuis — heel verrassend — heeft de aantijgingen ontkend.

 

Oké, hier heb je ze. De 12 belangrijkste feiten die je moet kennen over alle schandalen om Randy Andy, die in februari zestig wordt. Groot feest wordt dat door alle ophef niet meer. Hij moet nu genoeg doen met een simpel familiedinertje. Of hij ooit achter de tralies verdwijnt? Ik acht de kans helaas zeer klein. Maar we kunnen blijven hopen. 

Door: Redactie Amayzine.com