Hou je tassie vast

 

 

Renee: Dat vind ik nou leuk, dat zo iets eenvoudigs zo’n groot succes kan zijn.

 

Meer dan tien jaar geleden zat Susan Bijl achter haar naaimachine in de studio om haar eerste tas te maken. Ze verkocht de eerste exemplaren aan familie en vrienden, maar inmiddels wordt de tas wereldwijd verkocht in meer dan tweehonderd kleuren. De tas is geïnspireerd op een eenvoudige plastic tas, maar dan in verbeterde variant en gemaakt van 100% ripstop nylon, daardoor superlicht in gewicht en – ook belangrijk – makkelijk opvouwbaar. Je stopt ’m zo in je handtas.

 

Laatst liep ik in de stad zonder zo’n handige opvouwbare tas bij me en dus kon ik mijn aankopen niet kwijt EN DUS kocht ik weer een plastic tas. Terwijl het zo makkelijk is om zo’n tasje mee te nemen! En ondertussen stapelen tot mijn grote ergernis de plastic tasjes zich thuis in de voorraadkast op. Elke keer vergeet ik weer een tasje mee te nemen, terwijl ik weet hoe slecht het is. 
Nu heeft Susan Bijl weer een nieuwe collectie ontworpen, ‘Mineralen’, een ode aan de natuur en haar prachtige kleuren. De collectie bestaat uit acht nieuwe kleuren en 24 kleurstellingen voor elke tas, die in drie maten verkrijgbaar is. Kijk snel in haar webshop want ze heeft naast die fijne shopbag nog veel meer moois. Of als je in Rotterdam bent, kun je naar haar winkel op de Mauritsweg 45a, 3012 JV Rotterdam. En hopelijk vergeet je nu net zoals ik ook nooit meer deze leuke tas mee te nemen.
 

Tas ‘Hans & Charlotte’ vanaf €28,89

 

Rugzak ‘Fien & Hans’ €59,90

 

Etui ‘Pine & Grey’ vanaf €18,90

 

 

 

Renee Bijlsma is chef bij Franska.nl en woont samen met Bas en poes Kees. Ze houdt van mooie dingen en is altijd op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van lifestyle.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs

Design: Vivienne westwood, couture bridal, Fotograaf: maria ziegelboeck, Stylist: Sabina Schreder