Succesvolle mensen slapen zo

 

Zelfs de manier hoe je slaapt beïnvloedt je succes. Niet alleen het aantal uren slaap (de rijkste man van de wereld: Jeff Bezos

 

 

zweert bij acht uur slaap zodat hij geen domme, door vermoeidheid veroorzaakte fouten maakt) en het tijdstip van opstaan (veel succesvolle mensen prediken het 5 AM-principe, je zou zo voorlopen op de rest van de wereld en dus al 2-0 voorstaan op alles, afijn lees maar, maar ook je houding is bepalend.
 

Er is onderzoek gedaan onder meer dan 5000 mensen en daaruit bleek dat er twee grote verschillen in slaaphouding zijn tussen succesvolle en minder succesvolle (high earners versus low earners) bestond.
 

Slaap je in de zogenaamde free fall-positie? Dan is de kans groot dat je meer dan 100.000 euro per jaar verdient. Je ligt op je rug met je armen en benen vrij wijd van je romp. Ontspannen, zeker en veilig. Je bent positief, sociaal en durft beslissingen te nemen.
 

Ook in de soldierpositie (op je rug met je armen naast je lichaam en je benen recht onder je romp) is de kans op financieel succes aanwezig. Je bent het type dat de kaarten tegen de borst houdt, je bent een strateeg en je bent handig. Dit is overigens ook de meest gezonde slaaphouding.
 

De fetal position (op je zij met je knieën opgetrokken) is de houding waarin de meeste low earners slapen. Als je zo ligt, ben je waarschijnlijk het ruwe-bolster-blanke-pit-type. Stoer aan de buitenkant maar oh zo verlegen vanbinnen.
 

Even los van geldelijk gewin: de kussenknuffelaar (je kunt je alles bij voorstellen bij deze houding) is supersociaal en lovable. Dus dan verdien je misschien iets minder, maar ben je wel een heerlijk mens. En wat is nou belangrijker?

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach