YES, het is officieel: Frasier komt terug

 

De afgelopen maanden – wat zeg ik: jaren – heb ik meerdere malen gejuicht om dit nieuws. Maar dan hoorde ik telkens dat het tóch niet waar was.

 

 

Maar nu is het dus écht zo. Bevestigd door streamingdienst Paramount+, waar de reboot op te zien zal zijn. En hoewel ik altijd een beetje bang ben voor reboots, hoef ik dat hier niet te zijn, want de hele cast keert gewoon terug. YES!

 

Nou ja, even een kleine slag om de arm, want dat laatste is nog niet officieel bevestigd. David Hyde Pierce (Niles Crane) heeft zich in het verleden al wel laten ontvallen dat hij positief staat tegenover een reünie (en wat zou Frasier zonder Niles zijn?), dus ik ga er eigenlijk van uit dat hij in elk geval meedoet.

 

Kelsey Grammer (Frasier) is de enige die officieel heeft toegezegd — de serie wordt ook geproduceerd door zijn eigen productiebedrijf. Leuk feitje: Jane Leeves (Daphne) en Peri Gilpin (Roz) hebben ook samen een productiebedrijf. Ik hoop zo dat zij ook te zien zullen zijn, want dat Niles en Daphne uiteindelijk gescheiden zouden zijn kan ik me écht niet voorstellen.

 

Zal Frasier inmiddels gelukkig getrouwd zijn? Daar eindigde de serie natuurlijk wel een beetje mee, dat Frasier de liefde een kans gaf en er zelfs Seattle voor verliet. Maar dat was nog heel pril, dus het kan net zo goed dat dat niets is geworden. En zal Bebe Neuwirth (Lilith) ook haar rentree maken? Hun zoon Frederick zal inmiddels ook gewoon een volwassen man zijn. In 2019 zei Neuwirth zelf overigens nog niet te zijn benaderd voor een eventuele reboot, maar dat kan nu allemaal anders zijn natuurlijk.

 

En mijn grootste vraag is nog wel: hoe gaan ze de verhaallijn van Martin Crane behandelen? Helaas is acteur John Mahoney in 2018 op 77-jarige leeftijd overleden. Zal het wel compleet aanvoelen zonder hem?

 

Hoe dan ook, ik heb oprecht zin in deze reboot. Het zal ook fijn zijn om weer eens nieuwe afleveringen van Frasier te zien in plaats van de serie voor de zesde keer opnieuw te gaan bekijken. Waarschijnlijk zit het met het script ook wel goed; dat wordt geschreven door het team dat onder andere verantwoordelijk was voor het script van How I Met Your Mother. Want die heerlijke dialogen, alleen al daarvoor zetten we de tv aan, die moeten we natuurlijk wel terugkrijgen.

 

Beeld: Paramount

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer