Winkelen op afspraak is pure ellende als je van de Action houdt

 

Dat de winkels open mogen — op afspraak — is natuurlijk goed nieuws. Alles beter dan niets, dan dat ze nog dicht moeten blijven.

 

Maar dat winkelen op afspraak, dat staat me toch een beetje tegen. Kleding koop ik veelal online, en winkelen vind ik vooral leuk als het een beetje spontaan is. Nou goed, spontaniteit is er dus af maar daar valt nog wel mee te leven. Maar een van mijn favoriete winkels is de Action en dat is absoluut geen match met op afspraak winkelen.

 

Want hoeveel ik ook van de Action hou, ik kom er niet op afspraak. Ik kom er altijd ongepland. En de liefde is altijd groot. Nooit weet ik wat ik nou weer zal aantreffen in de winkel. Of ik zo’n budgetproof pareltje vind dat ik gelijk in m’n mandje gooi. Dat ik verwacht minstens driehonderd euro te moeten afrekenen maar dat het uiteindelijk nog geen vijftig blijkt te zijn – ik hou van dat gevoel.

 

Maar het probleem is: dat weet ik van tevoren nooit. En is het geoorloofd om een winkelafspraak bij de Action te maken als je nog niet weet of je daadwerkelijk iets gaat kopen? Dan ontneem je wellicht andere mensen de kans om te gaan winkelen. Andere mensen die misschien veel beter voorbereid zijn dan ik en voor wie de Action wel een gericht doel is om bepaalde dingen te kopen.

 

Het ziet er nu naar uit dat er per tien minuten twee mensen mogen winkelen. Dat zou voor mij een recordtempo zijn, ik kan me makkelijk veel langer vermaken in de Action. Maar, zeggen ze, het kan ook een kwartier worden. YES please!

 

Wat vind jij? Moet ik gewoon een winkelafspraak maken, puur omdat ik daar lekker wil rondkijken met het risico dat ik niets vind, of toch eerst maar anderen de kans geven die zich beter voorbereiden dan ik? Dilemma, dilemma…

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer