Stelling van de dag

Heb je je leven lang hard gewerkt, gaan ze aan je pensioen zitten rommelen

Dit hoorde ik iemand zeggen. Wat vind jij?

 

Reacties:

 1. 22 november 2018 door Ingrid van Calsteren

  Ja belachelijk. Er is geld zat , komt alleen door dat ze zich aan die rekenrente moeten houden. En dan ook nog eens de leeftijd waarop je met pensioen mag steeds verhogen. Stelletje sukkels

 2. 22 november 2018 door Ineke

  Vervelend,hebben niet zo’n groot pensioen,moeten nu al goed opletten kunnen geen gekke dingen doen en kosten worden steeds hoger o.a.door ziekte.Spreken vaak over de RIJKE OUDEREN,horen wij echt niet bij,ook al hebben wij hard gewerkt

 3. 22 november 2018 door Mariëlle

  In de gouden jaren kon het geld niet op. Het werd zelfs besteed aan allerlei soorten sponsoring en dat van ons geld waar wij niet om gevraagd hebben. In plaats van te reserveren voor mindere tijden. Nu het minder gaat met de beleggingen worden niet degene aangesproken die verantwoordelijk zijn voor de beleggingen maar de mensen worden gekort op hun pensioen. Men moet al die pensioen bobo’s maar eens hoofdelijk aansprakelijk stellen voor wat er met de pensioenpotten gebeurt. Dan worden er heel andere resultaten geboekt.

 4. 22 november 2018 door Riek

  Wanneer stort de overheid van het “geleende” geld uit vroeger dagen eens terug? Of betekent “lenen” in dit geval gewoon ordinair legaal stelen?

 5. 22 november 2018 door Marjori

  Ik snap niet waarom ze het altijd over die rijke ouderen hebben. Ja er zijn rijke ouderen en die zijn er altijd geweest. Maar daar behoor ik niet toe, en met mij veel mensen.
  Ik weet ook nog dat er een hele groep mensen was bij het pensioenfonds van het werk van mijn vader, die nooit premie hoefden te betalen. Toen zij moesten betalen was het hek van de dam.
  Maar het is een fictie geweest dat pensioenen waardevast waren. Heeft nooit in de voorwaarden gestaan.
  Maar dat het heel lastig wordt met de verhoging van de ziektekosten is een feit. En de farmaceutische industrie kan vragen wat ze willen. Het is allemaal wat de gek er voor geeft. Dat maakt gewoon dat dit gezeur over pensioenen heel vervelend is.

 6. 22 november 2018 door Wil Busser

  Ik kan er met mijn verstand niet bij .
  Heel ons werkzame leven hebben wij via de pensioenfondsen gepaard voor ons pensioen .
  En nu worden wij afgeknepen omdat de rekenrente te laag zou zijn , terwijl er miljoenen en misschien wel miljarden in de pensioenkassen zitten .
  Wij hebben er hard voor gewerkt, en nu zouden wij er van mogen genieten , maar dat genieten is er straks niet meer bij . ???

 7. 22 november 2018 door jenny

  Ik werk nu ruim 35 jaar in de zorg, altijd pensioen natuurlijk afgedragen, in de jaren 90 zou ik pre pensioen kunnen krijgen dus op mijn 53ste al eerder stoppen minder werken. de realiteit is 200% gedraaid. Ik krijg pas op mijn 67.8 maanden pensioen.. bijna 15 jaar langer doorwerken. Mijn lijf gaat dat niet reden met 3 hernia,s ..en (gelukkig) borstkanker overleefd..Ik wil graag werken , maar niet verplicht omdat ik anders er ruim 400 netto minder krijg als ik eerder zou stoppen met werken. dit is niet eerlijk meer. En zeg nu zelf 50 jaar moeten werken , ik vindt dat er eerlijkere keuze,s moeten zijn die ook betaalbaar blijven.

 8. 22 november 2018 door Quirine

  Wat ik nog veel erger vind is dat ze de leeftijd elke keer op schroeven.
  Toen ik begon met werken kon ik nog als vrouw met 60 jaar met pre pensioen, nu is het inmiddels 67 en 4 mnd.
  Ik heb voor alles betaald in die 40 jaar dat ik heb gewerkt.
  Voor de VUT. Voor een WW, die je nu maar over 2,5 jaar krijgt, wel 40 jaar gewerkt en betaald hiervoor.
  Ik moet maar afwachten of ik mijn Aow en pensioen red.

 9. 22 november 2018 door Liesbeth

  En dan heb je dik 40 jaar gewerkt, netjes betaald in de hoop om ook zo rond je 58-60 met pensioen te kunnen. Ja dat was vroeger normaal in de zorg. Maar helaas, moet door tot 67 en 3 mnd.
  Ik vraag me echt af waar dat geld wat de regering ‘geleend’ heeft uit de pensioenpot toch gebleven is?
  En nee.. het gros vd ouderen is niet rijk!

 10. 22 november 2018 door Ploe

  Ik ben zestig en had best graag met 65 met pensioen gewild. Aan de andere kant: toen Drees die 65 jaar bedacht, werden we met zijn allen niet dik tachtig. En gingen we misschien een weekje naar Wijk aan Zee op vakantie, in de tent. En waren we blij als we in het ziekenhuis niet op zaal lagen, maar in een kamer met vier mensen. En wie weet, kregen we ooit een auto. We willen en krijgen meer in ons leven dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden toen we jong waren. Maar ergens houden de bomen op met in de hemel groeien.

 11. 23 november 2018 door Elsbeth

  Wat een overdreven reakties op de All
  erhande. Eet wat je wilt, daar heb je kookboken genoeg voor.
  En…..het werd tijd dat de AH een beetje minder vlees propageert.
  NU DE PLOFKIP NOG UIT DE WINKEL.
  Groetjes

 12. 23 november 2018 door Michelle

  Je moet je beseffen dat vlees zorgt voor het grootste gedeelte van de opwarming van de aarde. De Verenigde Naties hebben gewaarschuwd dat we nog 12 jaar hebben om de aarde niet meer dan 1.5 te laten opwarmen. Daar staat ook bij dat de enige manier om dat te doen is om te stoppen met het eten van vlees. De albert heijn doet het dus zo gek nog niet met de allerhande voor kerst. Je kan heerlijk plantaardig eten, en niet alleen maar sla. Dus ik vind je minachtend toon naar vegetariërs en veganisten echt heel misplaatst, vooral omdat je voorbeelden geeft van uitzonderlijke niet representatieve veganisten (olijfolie is overigens veganistisch). En de meesten veganisten zijn overdag ook bezig met dierenwelzijn. Misschien kun je je afvragen of je wel echt zo’n dierenliefhebber bent als je alleen liefde hebt voor huisdieren en niet voor de dieren op je bord. Want nee, dat biologische kippetje heeft geen beter leven gehad, want die kip wil hoe dan ook niet dood of in een opgekropte stal opgroeien.

 13. 25 november 2018 door Marike

  Nee Michelle, het allergrootste probleem is de mens zelf. We hobbelen met 7,5 miljard op deze aarde rond, terwijl er (vooral in milieu-opzicht) ruimte is voor ongeveer 4 miljard mensen. Evolutionair gezien is af en toe vlees eten prima. Maar we vervuilen en consumeren zó idioot veel, daar is geen Moeder Aarde tegen bestand. Ik ben van mening dat deze en volgende generaties serieus moeten nadenken over minderen in alle opzichten, dus ook met kinderen. Gewoon om het evenwicht te herstellen.

Comments are closed.