Volgens onderzoek is een slordig handschrift een teken van intelligentie

 

Hebben jullie ook, toen vroeger doktersrecepten nog met de hand werden geschreven, precies nooit kunnen ontfutselen wat er staat?

 

 

 

 

Het was elke keer weer een verrassing wat er op me aan het wachten was in de apotheek, want van die paar sierlijke streepjes werd ik niet veel wijzer. Wat blijkt nou? Die huisartsen zijn gewoon slimmerds. Nu komt dat niet per se als verrassing, maar wat wel als een verrassing komt is dat je handschrift daar al op kan wijzen.

 

Want volgens onderzoek zijn mensen die een slordig handschrift hebben dus echt intelligenter. Sowieso schijn je best veel uit je handschrift te kunnen halen; als je je pen bijvoorbeeld hard op het papier drukt ben je erg emotioneel. Als je de letters aan elkaar schrijft ben je voorzichtiger en rationeel. Schrijf je ze los van elkaar? Dan ben je meer intuïtief.

 

En als niemand kan lezen wat je opschrijft ben je dus heel intelligent. Dat is volgens onderzoek zo, met eigenlijk een heel logische verklaring. Volgens Pegasus Publishers zit het zo: omdat je hersenen zo snel werken kunnen je handen en vingers het niet bijhouden. Je bedenkt dus te snel wat je wil opschrijven, maar je lichaam is daar te langzaam voor en daarom komt alles vrij lelijk op papier te staan.

 

De volgende keer als mensen niet kunnen lezen wat je opschrijft moet je het dus maar gooien op je intelligentie. Al is ook deze theorie niet helemaal waterdicht… Einstein had namelijk een heel net handschrift. Ach, bij elke regels zijn er uitzonderingen, toch?

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer