Seizoen 3 van The Crown begint nu, nu, nuuuuu

 

Vanaf nu ben ik de komende achtenhalf uur niet bereikbaar. Door niets, niemand, nada, noppes wil ik gestoord worden. Ik. Ben. Er. Even. Niet.

 

Want seizoen 3 van The Crown staat vanaf vandaag op Netflix. Tien afleveringen van vijftig minuten per stuk zit ik daarom gebiologeerd te kijken naar een van de allermooiste series ooit.

 

Historisch gezien klopt alles als een bus, dus is het nog eens verantwoord loeren ook. Zo steek ik nog wat op van de Britse moderne geschiedenis. Met een volledig nieuwe cast die onder andere de hoofdrollen van Elizabeth, haar man Philip en haar zus prinses Margaret invullen, zijn nu de roerige jaren zestig en zeventig aan de beurt.

 

Dat betekent dus de eerste maanlanding, de oliecrisis en dat Charles zijn grote liefde Camilla Parker Bowles leert kennen. 

 

Maar niet alleen het verhaal van de Britse royals is smullen. De serie in zijn geheel is prachtig. Het decor, de kleding, de acteurs. Het zit gewoon perfect in elkaar. Dat kan ook bijna niet anders want er was namelijk een budget beschikbaar van 58 miljoen euro. 58 miljoen! Dat is meer dan de echte Queen herself jaarlijks uit mag geven aan onderhoud van haar landgoederen. Ik bedoel maar.

 

Dus als je morgenochtend geen stukkie van mij op de site ziet staan, dan weet je hoe het komt hè? Dan lig ik nog bij te komen van mijn Netflixmarathon. 

 

Kijken dus. The Queen. Seizoen 3. Op Netflix. 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit