Hoe is het nu met de zangeres van Dinge-dong?

 

Dinge-dong every hour, when you pick a flower. When your lover is gone, gone, gone. Ken jij hem nog?

 

Nederland won in 1975 voor de vierde keer sinds het begin van het Eurovisie Songfestival. Het was de tweede keer dat een winnend lied niet in de landstaal werd gezongen maar in het Engels. (Het jaar daarvoor won ABBA namens Zweden met Waterloo.)

 

De componist van Dinge-dong is Dick Bakker. Van de opbrengst van de hit (wereldwijd werden er zes miljoen singels verkocht) bouwde hij een zwembad in zijn tuin. Getty zong samen met de band Teach-in de pakkende tekst Dinge-dong every hour, when you pick a flower. When your lover is gone, gone, gone.

 

 

Na hun overwinning traden ze op in Scandinavië en Turkije en scoorden ze grote hits zoals Goodby Love en Rose Valley. Na een jaar van optreden en toeren door heel Europa viel de band uit elkaar. Twee bandleden besloten om onder de naam Teach-in verder te gaan en hadden nog een keer twee enorme hits, Dear John en Greenpeace. Getty Kaspers probeerde wel om solo een carrière op te bouwen maar Dinge-dong bleef haar grootste succes.

 

Luister jij nog graag Dinge-dong dan heb ik goed nieuws voor je. Over 27 dagen kun je weer luisteren naar Getty, die samen met andere oud-winnaars van het Eurovisiesongfestival zal optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. En daar wil jij natuurlijk bij zijn!

 

Kijk voor de volledige line-up op de website van Het Grote Songfestival Feest. Voor meer informatie en kaartverkoop kun je kijken op Ticker Master.

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers