Science says: Vrouwen houden meer van hun beste vriendin dan van van een geliefde

 

De beste vriendin, als je íemand in je kamp wil, dan is zij het wel. Dit is de vrouw die weet hoe je ruzie met haar maakt, of er seksblunders zijn en hoe ingewikkeld de driehoeksverhouding met je moeder is. Maar de beste vriendin is meer, zegt onderzoek, want het zou zomaar kunnen dat ze belangrijker is dan jij.

 

Je denkt nu vast dat dit gaat om een doorsnede van gevoelens in je tienerjaren, maar dat is niet helemaal het geval. Een onderzoek van Healthcare Company Champneys onder getrouwde (jawel, getrouwde) vrouwen toont aan dat de echtgenoot niet helemaal in aanmerking komt als soulmate. Als vrouwen relaties zouden ranken, dan komt de beste vriendin boven de echtgenoot, want die waarderen ze het meest. Meer dan 50 procent van de bevraagden zegt dat ze closer zijn met een BFF dan met de persoon waar ze ‘ja’ tegen zeiden voor een altaar. Ai.

 

 

Het onderzoek legt (goddank) ook even uit hoe het komt. Met een beste vriendin kun je alles bespreken omdat ze luistert. In 29 procent van de gevallen (vrouwen) wordt er zelfs gezegd dat ze meer gemeen met haar hebben en 40 procent vindt de vriendinnen gezelliger gezelschap. Nog eens 28 procent vindt de adviezen van een beste vriendin beter dan die van de echtgenoot. Nou, tel uit je winst.

 

 

Willen we natuurlijk weten hoe het komt dat die echtgenoten niet zo lekker uit de test komen. Het onderzoek legt uit dat de beste vriendin haar minder irriteert én dat ze een beter gevoel voor humor heeft. Dus, echtgenoten, mocht je nog een keer de neiging hebben jaloers te zijn, dan is de beste vriendin vanaf nu dé persoon waar je je gevoelens op kan projecteren. En misschien dat het huwelijk er ook iets mee te maken had, want over ongetrouwde vrouwen zijn geen cijfers vrijgegeven.

 

 

Kleine side note, dit onderzoek is uitgevoerd onder vrouwen die zich (vermoedelijk samen) een dagje tegoed deden aan massages, roddelen, glazen champagne en modderbaden, maar dan zouden ze ook juist zomaar eens de waarheid kunnen spreken.

 

Door: Amayzine.com

 

 

Bron: VT