Say What? Je moet dus minstens 10 uur slapen 

 

De vrouw van Chris Martin slaapt zelfs 14 uur per nacht

 

 

 

 

Ik ben al blij als ik de acht uur aantik, meestal zijn het er zes, maar het nieuwe normaal op slaapgebied is toch minstens negen uur, volgens de slaapdeskundigen.

 

Dakota Johnson, je weet wel zij van Fifty Shades en de geliefde van Chris Martin, is een echte slaapactivist die echt gelukkig is als ze er veertien uur op heeft zitten. Die arme Chris, denk ik dan. Want dan blijven er maar tien uurtjes over voor de andere zaken des levens, maar Dakota wil minstens tien uur met de ogen gesloten in horizontale stand doorbrengen.

 

Daar is Seema Khasla, de directrice van het North Dakota (dat is natuurlijk toevallig: de Dakota-connectie) Center for Sleep, weer heel blij mee want slaap is heel goed voor je fysieke en mentale gezondheid, dus wat haar betreft kunnen er niet genoeg slaapambassadeurs zijn.

 

Het leek een tijdje cool om te pronken met het beperkt aantal uren slaap waar je genoeg aan had (want oh oh oh, wat kregen die kortslapers toch veel gedaan in een dag), maar dat is dus níet goed voor het lichaam en de geest.

 

Volgens Seema Khosla wordt slapen ook weer cool. Veel TikTokkers en Instagrammers dwepen met hun lekkere bedlinnen, hun slaapmaskers en bedrituelen, dat helpt om slapen weer belangrijk en prioriteit te maken in plaats van iets waar je op beknibbelt. Ze zegt dat ze zelf wel eens na een dertigurige werkshift voor een stopbord in slaap is gevallen en wakker werd van de claxon van de auto die afging omdat ze met haar hoofd op het stuur lag.

 

Je hoeft je dus in ieder geval niet lui en saai te voelen als je vanavond om tien uur de oogjes sluit. Lang slapen is een cadeau aan jezelf en je bent potdorie nog eens hartstikke hip bezig ook.

 

Bron: Vogue.us // Hindustan Times

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach