Sanne en Stef, wat een spektakel bij De Beste zangers

 

Ik keek er vrijwel nooit naar, maar nu hebben ze er een fan bij. Wat is De Beste Zangers toch een tof programma…

 

Ken je dat, iedereen heeft het erover, maar jij hebt het nog nooit gezien? Dat overkwam mij keer op keer bij het programma De Beste Zangers. Al jaren een hit op de NPO maar ik keek er zelden naar.

 

Wist ik veel dat de mooiste liedjes nog mooier worden als ze door iemand anders worden gezongen dan in het origineel. Dit seizoen heb ik alle afleveringen gezien en man, man, man, wat was het genieten geblazen van Milow, Wulf, Tabitha, Suzan & Freek, Diggy Dex, Miss Montreal en Stef Bos.

 

Gisteravond was de uitsmijter van het seizoen: de duettenaflevering. En weer zat ik met tranen in m’n ogen door Miss Montreal. Sanne Hans zong samen met Stef Bos ‘Laat me’, het allermooiste van Ramses Shaffy. Een nummer dat Stef, zoals hij zegt, al jaren achtervolgt. ‘Ramses heeft heel veel voor mij betekend. Hij zei ooit tegen mij: “Als je ooit iets alleen achter de piano doet, pak de ruimte en de vrijheid en word het lied.” Dat wil ik heel graag proberen met Sanne.’

 

Nou, wat mij betreft is dat één worden met het lied gelukt. Normaal gesproken kan wat mij betreft niemand tippen aan de grote Shaffy, maar dit, dit was kippenvel. Wat een spektakel. Heb je het gemist? Geniet dan nog even met me mee…

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit