007

 

007 Roger Moore is niet meer, maar Caroline zal nooit vergeten dat ze hem tegenkwam.

 

Jaar of zes geleden. Met twee vriendinnen was ik in het Zuid-Franse Cannes, waar een van ons op het stinksmerige appartement plus de half vergane kat van een oude man paste. Dit meld ik even zodat je niet denkt dat we daar een mondain leven leidden tijdens het beroemde filmfestival of zo.

 

We maakten een uitstapje naar Saint-Paul-de-Vence, waar we op het terras tegenover Colombe d’Or, het beroemde hotel waar talloze filmsterren gelogeerd hebben, koffiedronken. Er stopte een auto. Nu zou ik heel graag een supersnel of exclusief merk willen noemen, maar helaas, ik weet het écht niet meer, dus sorry. Voor onze neus stapte een rijzig heerschap uit. Het was voordat ik overal een bril voor nodig had, dus ik herkende hem meteen: Roger Moore! Zelfs als 80-plusser nog steeds een indrukwekkende man. Persoonlijk zanikte ik nog even dat ik liever Sean Connery had gespot, dat is meer mijn type, maar ja, je kunt niet alles hebben. Dit was ook al mooi.

 

Net bereikt me het nieuws dat Roger Moore overleden is. Op 89-jarige leeftijd. In Zwitserland. De man die in mijn tienerjaren 007 was is niet meer. Maar ik zal die ene herinnering aan hem en zijn films koesteren.

 

Door Caroline Griep