Pieter Derks over ‘de zinloze Nederlander’

 

Van de week schoof Pieter Derks aan op NPO Radio 1 waar hij een wekelijkse column heeft. Recht voor z’n raap maar o zo heerlijk. 

 

Pieter ken je toch wel? Deze cabaretier sloot jaren de week af in DWDD. Hij won in 2013 de finale van het televisieprogramma De Slimste Mens en deed in 2015 mee aan Wie is de Mol. 

 

Hij krijgt altijd lovende kritieken voor zijn voorstellingen en dat verbaast me niks. Pieter is er zo eentje die schijnbaar moeiteloos de actualiteit met humor weet te verbinden. Iets waar ik in deze rare tijd wel behoefte aan heb. Even een beetje lichtheid in mijn saaie bestaan doet wonderen. 

 

Van de week had hij weer zijn column in De Nieuws BV op NPO Radio 1. Over ‘de zinloze Nederlander’. Die in beroepsgroepen werkt waar nu geen applaus voor klinkt. En jij, word je ook niet genoemd in het lijstje van cruciale beroepen? Niks om je voor te schamen hoor. Ik val daar als redacteur, net als honderden andere functies, blijkbaar ook niet onder, maar moest er wel vreselijk om lachen.

 

Voor het geval je ‘m gemist hebt, hier is ie nog een keer te beluisteren.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit